Απεργιακός σεισμός σε όλη τη χώρα με το λαό στους δρόμους

Η 48ωρη απεργία που διοργάνωσαν τα συνδικάτα αποτελεί σταθμό στον αγώνα ενάντια στην κατεδάφιση των εργατικών κατακτήσεων και το ξεπούλημα της χώρας.

 Eκατοντάδες χιλιάδες απεργοί πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Εργαζόμενοι, άνεργοι συνταξιούχοι επαγγελματίες και έμποροι διατράνωσαν την απόφασή τους να εντείνουν τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε ένα μέσο μεταφοράς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν στη διαδήλωση που κατέληξε στο σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε ίσως η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων που κατέληξε στο Υπ Μακεδονίας Θράκης.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν στο Ηράκλειο της Πάτρα την Λάρισα αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας. Σε αρκετές πόλεις οι απεργοί προχώρησαν σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και υπηρεσιών.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη και στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση θα επιχειρεί να περάσει τα νέα βάρβαρα μέτρα κοινωνικής κατεδάφισης από τη Βουλή.