Ποιον εξυπηρετεί η απουσία μέσων μεταφοράς για τη μετακίνηση των απεργών στις συγκεντρώσεις;

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων του ΗΣΑΠ σχετικά με τη στάση κάποιων συνδικαλιστικών ηγεσιών στα Σωματεία των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια της 48ωρης Απεργίας φαίνεται ότι αποτυπώνει το κοινό αίσθημα.

Η Ένωση Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

     «Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, εκφράζει τη λύπη της, γιατί παρά τις προσπάθειές μας σε κοινή σύσκεψη σήμερα Δευτέρα 5/11 όλων των Σωματείων της ΣΤΑΣΥ  (ΗΣΑΠ-ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ) προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας, μετά και την έκκληση πολλών σωματείων αλλά και επιβατών – απεργών  να λειτουργήσει την Τρίτη 6/11/2012 τις ώρες των συγκεντρώσεων 10:00 – 17:00  ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ, ώστε να διευκολύνει και να ενισχύσει τις απεργιακές  συγκεντρώσεις,  αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

   Στην πρόταση αυτή  και μάλιστα να εργαστούμε χωρίς να πληρωθούμε και να μεταφέρουμε τους διαδηλωτές  δωρεάν, συμφώνησαν όλα τα Σωματεία εκτός από το Σωματείο Ηλεκτροδηγών ( ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ)-  ΣΗΕΚ.

Έτσι αύριο Τρίτη 6/11 όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.»

Αυτά αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ και είναι προφανές ότι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ αφρουγκάζονται τις αγωνίες των εργαζομένων ενώ κάποιες άλλες ηγεσίες κωφεύουν. Η απουσία σήμερα Τρίτη μέσων μεταφοράς κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων στην Αθήνα δυσκόλεψε αφάνταστα την κάθοδο των απεργών στην απεργιακή συγκέντρωση και προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την έντονη διαμαρτυρία των απεργών.

Προξενεί μάλιστα εντύπωση το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ στο Σωματείο Εργαζομένων των Αστικών Λεωφορείων πρωτοστάτησε προκειμένου να μην κινηθούν τα λεωφορεία κατά τις ώρες της απεργιακής συγκέντρωσης, με «σύμμαχο» την ΠΑΣΚΕ.

Αύριο Τετάρτη, κάτω από την Γενική κατακραυγή, το Σωματείο Εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ αποφάσισε τελικά να αναθεωρήσει τη στάση του και έτσι από τις 3 το μεσημέρι θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς προκειμένου οι απεργοί να συμμετέχουν στο απογευματινό συλλαλητήριο στι 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα.