Το νέο μνημόνιο χτύπησε με διατάξεις του και την υγεία

Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε μερικές μόνο επώδυνες παρεμβάσεις που κάνει το νέο μνημόνιο στο χώρο της Υγείας με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία του Ελληνικού λαού και το Δημόσιο Σύστημα να οδηγείται στην χρεοκοπία.

 Ας ξεκινήσουμε από τον τομέα των προσλήψεων

 

 

Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Θα έχουμε 15112 αποχωρήσεις, αρκετές από αυτές θα είναι και απολύσεις μέσω της κατάργησης θέσεων ενώ προσλήψεις δεν πρόκειται να υπάρξουν γιατί ακόμα και οι 2261 που προβλέπονται σε μεγάλο βαθμό θα καλυφθούν από υποχρεωτικές μετατάξεις που θα γίνουν και οι οποίες θεωρούνται νέες προσλήψεις. Δηλαδή από τις 65.000 που έχουν σήμερα τα Νοσοκομεία μεσα σε 4 χρόνια θα χάσουν περίπου 13.000 εργαζόμενους, περίπου το 20% του προσωπικού τους.

 

Ας δούμε τις δαπάνες υγείας που με βάση τους πινάκες που ακολουθούν φτάνουν στον πάτο.

 

 

Από τον πρώτο πίνακα προκύπτε ότι οι δαπάνες υγείας από τα 5.302 εκατ ευρώ το 2012 θα πεσουν το 2013 στα 4845 ενώ το 2014 θα »βουτήξουν» στα 4.513 εκατ ευρώ. Επίσης από τον επόμενο πίνακα προκύπτει ότι οι συνολικές περικοπές σε υγειονομική περίθαλψη από το 2013-16 θα έιναι 1.113 εκατ ευρώ.

Είναι φανερό ότι αν φέτος η υγεία αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα χρηματοδότησης και τα νοσοκομεία και ο ΕΟΠΥΥ είχαν ουσιαστικά κηρύξει στάση πληρωμών με τα ποσά που αναφέρονται στο νέο μνημόνιο τα λουκέτα θα μπαίνουν ένα μετά το άλλο στα νοσοκομεία

 

Νέα χαράτσια μπαίνουν για τους ασφαλισμένους

 

 

Νομίζουμε ότι το ποιος θα πληρώσει τη «νύφη» είναι φανερό και κάθε σχόλιο περισσεύει.

 

Αυτά προς το παρόν και θα συνεχίσουμε την αναλυτική μελέτη των βάρβαρων παρεμβάσεων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Είναι προφανές βεβαίως όπως έχει γραφεί ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία θα υποστούν αν περασουν τα μέτρα και των επώδυνων παρεμβάσεων σε μισθούς, ασφαλιστικά δικαιώματα ενώ αρκετοί θα δουν την πόρτα της »εξόδου» από τα Νοσοκομεία, ενώ άλλοι (οι λιγότεροι) θα πάρυυν »φύλο πορείας», άραγε για ποιο σημείο της Ελλάδας, μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων.