Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πρότεινε η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ πρότεινε εφόσον τα μέτρα, παρά τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις, περάσουν στη Βουλή ο αγώνας να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Επεσήμανε ότι τις επόμενες μέρες θα βρεθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε διαθεσιμότητα, καθεστώς που οδηγεί σε απολύσεις.

Συγκεκριμένα πρότεινε:

Κατάληψη αύριο Πέμπτη, όλων των κεντρικών Υπουργείων  οργανισμών και Δημοτικών κτιρίων και πραγματοποίηση σε αυτά συγκεντρώσεων των εργαζομένων.

Στάση Εργασίας αύριο Πέμπτη 12 – 3 μμ και διοργάνωση συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Την Παρασκευή  συνέχιση των καταλήψεων και πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων και τη λήψη αποφάσεων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Την Κυριακή πραγματοποίηση Συλλαλητηρίου το απόγευμα στο Σύνταγμα την ώρα που θα συζητείται και θα ψηφίζεται ο νέος αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός.

Την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 14 Νοέμβρη, ημέρα που αρκετά ευρωπαϊκά συνδικάτα, ιδιαίτερα των χωρών του Νότου πραγματοποιούν απεργιακή κινητοποίηση.

Δυστυχώς οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ αρνήθηκαν τις ενδιάμεσες δράσεις και παρέμειναν μόνο στο συλλαλητήριο της Κυριακής και στην 24ωρη Απεργία στις 14 Νοέμβρη, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να την μετατρέψουν σε στάση εργασίας αν η ΓΣΕΕ δεν συμφωνήσει στην 24ωρη απεργία, Στη συνεδρίαση δεν παρέστει εκπροσωπος του ΠΑΜΕ.