Πανελλαδική Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 13 Νοέμβρη

Αυτόνομη Παρέμβαση: Χρειάζεται σχέδιο, κλιμάκωση, και οργάνωση των κινητοποιήσεων

Στις 11 το πρωί σήμερα έχει καλεστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έκτακτα σύσκεψη Ομοσπονδιών με θέμα την ψήφιση του νέου μνημονίου και τις απολύσεις και μετατάξεις που βρίσκονται προ των πυλών στο Δημόσιο.

Ήδη το Υπ Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει έτοιμο το σχέδιο ερμηνευτικής εγκυκλίου με στόχο να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ουσιαστικά απόλυση, χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο. Επίσης η εγκύκλιος προβλέπει τις διαδικασίες για να προχωρήσουν αθρόες μετατάξεις εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο.

 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΑΔΕΔΥ αποφασίστηκαν νέες κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα και τις απολύσεις.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε την Δευτέρα 12 Νοέμβρη να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς για ενημέρωση των εργαζομένων και λήψη αποφάσεων με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα.

Την Τρίτη 13 Νοέμβρη 3ωρη Στάση Εργασίας και συλλαλητήριο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης..

Η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ ζήτησε την κλιμάκωση του Αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα την προκύρηξη νέας απεργίας την Δευτέρα 12 Νοέμβρη, καταλήψεις, Υπουργείων, Δήμων και οργανισμών, καθώς και μέτρα που θα αποτρέψουν την υλοποίηση του αντεργατικού θεσμού της διαθεσιμότητας που οδηγεί σε απολύσεις.

Oi προτάσεις αυτές δεν έγιναν δεκτές από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ που συνεχίζει να επιλέγει την τακτική των κινητοποιήσεων χαμηλής έντασης. Ταυτόχρονα οι κινητοποιήσεις που επιλέγει η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ δεν εντάσονται σε ένα σχέδιο, δεν συντονίζουν δράσεις που αναπτύσονται από ομοσπονδίες, δεν έχουν την απαιτούμενη οργάνωση.

Ταυτόχρονα η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Μανιτάκη σε ανακοίνωσή της τονίζει:

Η σημερινή συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μανιτάκη, δεν άφησε καμία αμφιβολία για την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει το μνημόνιο και να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.

Όσοι είχαν ψευδαισθήσεις για τις προθέσεις του υπουργού από προηγούμενη συνάντηση και είχαν κατηγορήσει τους εκπροσώπους της Αυτόνομης Παρέμβασης για κινδυνολογία, διαψεύστηκαν οικτρά.

Η τρικομματική κυβέρνηση προχωράει σε δεύτερο κύκλο απολύσεων (το πρώτο ήταν η εφεδρεία και η προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα), και θα ακολουθήσουν χιλιάδες άλλες, αν τους αφήσουμε, το 2013.

Ένας είναι ο δρόμος. Αντίσταση και αγώνας για την ανατροπή.

Ανατροπή των πολιτικών και της κυβέρνησης που τις υλοποιεί.

Όλοι μαζί στο συλλαλητήριο την Κυριακή στις 5:00 μ.μ.

Όλοι μαζί σε απεργίες και καταλήψεις για να μην εφαρμοστούν αυτά τα βάρβαρα μέτρα.

 

 

 

 

 

Τέλος σε ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

 Στη σημερινή συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Υπουργός επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε, προχθές στη Βουλή, δεν οδηγούν σε απολύσεις αλλά απλώς σε «μετακινήσεις» προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη!

 Εκτίμησή μας είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή ενός προγράμματος μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα, δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα είναι το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση ενός εργαζόμενου από την υπηρεσία του παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για το αντίθετο.

Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό των εργαζόμενων!

 Τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού τις διαψεύδουν οι ίδιες οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Σε λίγο καιρό θα τον διαψεύσει και η πραγματικότητα.

Φρόνιμο είναι να μην συνδέσει το όνομά του με τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και με απολύσεις εργαζομένων, όπως απαιτεί η Τρόικα και δρομολογεί η Κυβέρνηση και να παραιτηθεί πριν εκτεθεί περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε  τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση.    Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας, 12 με λήξη ωραρίου, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 12:30 μ.μ. στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ( Βασ. Σοφίας 15). 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ