Kύριε Καρχιμάκη, η εποχή του «κατόπιν ενεργειών μου», έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί

22

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου απέστειλε στον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη το παρακάτω κείμενο σχετικά με την ενημερωτική επιστολή του πρώην βουλευτή για την εγκατάσταση νέου αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 4 Άγιος Νικόλαος

Προς: κ. ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ
         ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
         π. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
         π. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 10-11-2012

κύριε Καρχιμάκη

Λάβαμε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την επιστολή σας με την οποία ενημερώνετε το διοικητή του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Αλ. Μαυρικάκη και την τοπική κοινωνία για την εγκατάσταση νέου σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου με δαπάνη της ΟΠΑΠ Α.Ε. στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της εταιρείας ύψους 400.000  ευρώ περίπου, στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ενημέρωση, αν και κάπως έτεροχρονισμένη, αφού εδώ και ημέρες έχει έρθει ειδικό συνεργείο στο Νοσοκομείο μας και αποψιλώνει τον παλαιό αξονικό τομογράφο miesens (μας συγχωρείτε siemens) ο οποίος είχε αγοραστεί σε τιμή 40% μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του ίδιου αξονικού σε άλλα Νοσοκομεία. Η αποψίλωση γίνεται για να εγκατασταθεί το νέο μηχάνημα που αγόρασε ο ΟΠΑΠ, ο οργανισμός του δημοσίου που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ- ΔΗΜ ΑΡ πουλάει σε ιδιώτες.

Γνωρίζουμε λοιπόν τόσο εμείς όσο και η τοπική κοινωνία (υπήρξε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ) σχετικά με την εγκατάσταση του νέου αξονικού πριν την ενημερωτική επιστολή σας.

Επειδή όμως στην  επιστολής σας γράφετε  “Η οριστικοποίηση αυτή της  διαδικασίας, θα συμβάλλει και στην καλυτέρευση των υπηρεσιών υγείας σε μια ιδιαίτερη δύσκολη συγκυρία, όχι μόνο σαν στοιχείο προσφοράς  στους ανθρώπους που έχουν  ανάγκη, αλλά και ως αναπτυξιακό εργαλείο σε μια περιοχή που το κύριο οικονομικό πλεονέκτημα είναι ο Τουρισμός.” θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο νέος αξονικός θα λειτουργεί επί όλο το 24ωρο μόνο 21 ημέρες το μήνα και 9-10 ημέρες το μήνα δεν θα λειτουργεί τα απογεύματα και τις νύχτες, αλλά μόνο στην πρωινή βάρδια.

Αυτό γινόταν με τον παλαιό αξονικό, αυτό θα γίνεται και με τον καινούριο, αφού το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου διαθέτει μόνο 3 ακτινολόγους οι οποίοι εκτελούν 21 εφημερίες το μήνα (3Χ 7εφημερίες ο καθένας). Έτσι οι υπόλοιπες ημέρες μένουν ακάλυπτες από εφημερίες των ακτινολόγων και ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί το απόγευμα και τις νύκτες των ημερών αυτών.

Πρόκειται για ένα μεγάλο κενό που καθιστά τις εφημερίες και των υπόλοιπων κλινικών του Νοσοκομείου επισφαλείς και οφείλεται στην έλλειψη ιατρών, αφού οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με απόφαση της κυβέρνησης Γ.Α. Παπανδρέου έχουν υπαχθεί  στον κανόνα 1 πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις, ενώ εδώ και μήνες έχουν παγώσει εντελώς.

Για να δουλέψει λοιπόν όλο το μήνα ο νέος αξονικός, αλλά και για να ανταποκριθεί στοιχειωδώς το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στις ανάγκες υγείας της τοπικής κοινωνίας, θα πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί  , που επέβαλλαν τα μνημόνια που ψηφίσθηκαν και από εσάς για να μην ξεχνιόμαστε,  και να γίνουν προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού.

Ελπίζουμε λοιπόν να αντιλαμβάνεστε ότι η εποχή του «κατόπιν ενεργειών μου», έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και ο λαός και του Λασιθίου δεν μπορεί να χειραγωγείται  πλέον με επικοινωνιακά κόλπα γιατί τον προσγειώνει η πραγματικότητα που έχετε συμβάλλει   και εσείς να υπάρξει. 

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος    ο Γραμματέας

Γιώργος Μανουσάκης      Δαμιανός Χλακιαδάκης

– Αναδημοσίευση από τη σελίδα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου