Στην Ισπανία περιφρουρούν τις απεργίες, Εμείς;

Στη Βαρκελώνη ομάδες συνδικαλιστών έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων έξω από την αγορά χονδρικής πώλησης Μερκαμπάρνα και στη Μαδρίτη εκατοντάδες νέοι διαδήλωσαν τα μεσάνυχτα, αποκλείοντας τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας και αναγκάζοντας όσα καταστήματα ήταν ακόμα ανοικτά να κλείσουν. «Γενική απεργία», «Οχι, όχι δεν φοβόμαστε», φώναζαν οι νέοι διασχίζοντας τις λεωφόρους της ισπανικής πρωτεύουσας.

Οπως μεταδίδει επιπλέον το ΑΠΕ Γενική απεργία, η δεύτερη μέσα στη χρονιά, πραγματοποιείται σήμερα στην Ισπανία, όπως και σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται κατά της λιτότητας, της ανεργίας και της ανασφάλειας που έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου.
   Στη διάρκεια της νύχτας ομάδες απεργών κρατώντας κόκκινες σημαίες των δύο μεγάλων ισπανικών συνδικάτων, UGT και CCOO, βγήκαν στους δρόμουςτης Μαδρίτης και των άλλων μεγάλων πόλεων και πήραν θέσεις σε εισόδους εργοστασίων, εμπορικών κέντρων, αγορών και σταθμών για να συμμετάσχουν στην απεργία.
  Στην Ισπανία, τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25% και η σημερινή γενική απεργία είναι η δεύτερη αφότου ανέλαβε την ηγεσία της χώρας, πριν από περίπου ένα χρόνο, ο συντηρητικός Μαριάνο Ραχόι.

   Από την πρώτη γενική απεργία στις 29 Μαρτίου, οι διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων λιτότητας συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά.

   Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στο τέλος της ημέρας με δύο μεγάλες διαδηλώσεις, η οργανώνεται από τα συνδικάτα και η άλλη από το κίνημα των αγανακτισμένων.

Δείτε και: Στη Μαδρίτη η 14Ν ξεκίνησε με καταστολή (βίντεο)

   Γενική απεργία πραγματοποιείται επίσης σήμερα στην Πορτογαλία, ενώ στην Ιταλία, την Γερμανία, την Ελλάδα, το Βέλγιο και την Πολωνία έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις.