Κλίμα τρομοκρατίας με συλλήψεις εργαζομένων των ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη

25

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων εργαζομένων στους ΟΤΑ βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση με προσαγωγές εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη η ασφάλεια έχει προχωρήσει σε 3 προσαγωγές εργαζομένωνπου μετατράπηκαν σε συλλήψεις  για τις διαμαρτυρίες και τα γεγονότα που εξελίχθηκαν χθες κατά την προσέλευση του Γερμανού Πρoξένου στη φιέστα που διοργάνωσε η Ελληνογερμανική ένωση για τον Φούχτελ.

Ενημερωτικά site της Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν εξαγριωθεί και αυτή την ώρα να συγκεντρώνονται έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στο χώρο της συγκέντρωσης βρίσκονται οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδης Γιάννης, Κουράκης Τάσος και Γαϊτάνη Γιάννα καθώς και συνδικαλιστικά στελέχη από την ΕΔΟΘ και πρωτοβάθμια σωματεία.

Τα σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ των δήμων στη Θεσσαλονίκη, σωματεία εκπαιδευτικών μαζί  με άλλα εργατικά σωματεία της πόλης καλούν το Σάββατο το πρωί στις 9 σε συγκέντρωση στα δικαστήρια, όπου θα μεταφερθούν οι συλληφθέντες.

Ήδη πάντως η ΠΟΕ ΟΤΑ σε συνεδρίαση της ΕΕ αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με διεύρυνση των καταλήψεων σε όλους τους χώρους των ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα η ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε να επεκτείνει τις καταλήψεις σε ΚΕΠ, παιδικούς σταθμούς και τις υπηρεσίες καθαριότητας από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου.
Το Σαββατοκύριακο θα ενισχυθούν οι καταλήψεις που πραγματοποιούνται ήδη σε δημαρχιακά κτίρια, ενώ συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων.
Επίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση στάσης εργασίας την ερχόμενη τρίτη, από τις 11 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις συλλήψεις συνδικαλιστών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Σε μια περίοδο που ολόκληρη η κοινωνία δοκιμάζεται και η αγανάκτηση του κόσμου βρίσκεται στο ζενίθ, η κυβέρνηση αποφασίζει να σταθεί απέναντι σε όποιον αντιστέκεται, σε όποιον διαμαρτύρεται, σε όποιον παλεύει για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων του.

Σήμερα, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Καταδικάζουμε τις προκλητικές συλλήψεις και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους και την παύση κάθε δίωξης εις βάρος τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά και να αντιμετωπίζει με ακραία καταστολή το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.