Στις 24 Νοεμβρίου στις εκλογές για υπηρεσιακό σύβούλιο στο ΕΚΑΒ ψηφίζουμε Αυτόνομη Παρέμβαση

23
1ap

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, στις 24/11/12 καλούμαστε να αναδείξουμε εκπροσώπους για το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΕΚΑΒ και θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτές οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που το Δημόσιο, οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία, βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη επίθεση της μεταπολεμικής περιόδου με στόχο την δραματική μείωση των εισοδημάτων μας και τον περιορισμό στο κατώτερο δυνατό σημείο των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οι μνημονιακές πολιτικές που κατακρεουργούν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας εντείνονται και συνεχίζονται. Οι μισθοί, οι συντάξεις, η μονιμότητα, οι εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα οδηγούνται στο εκτελεστικό απόσπασμα από τις κυβερνήσεις του μνημονίου και την τρόικα.

Η τρικομματική κυβέρνηση της Ν.Δ., του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της ΔΗ.ΜΑΡ. εγκαταλείπει τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις και παίρνοντας τη σκυτάλη από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου επιχειρεί να μην αφήσει τίποτα όρθιο.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται μπροστά στη απειλή της απόλυσης οι μισθοί μας και τα ασφαλιστικά δικαιώματα για μια ακόμα φορά συρρικνώνονται, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά της Υγείας της Πρόνοιας και της Παιδείας ξαναμπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη. Δημόσιες Υπηρεσίες καταργούνται, συγχωνεύονται, ιδιωτικοποιούνται και άλλες μέσα από την περικοπή των δαπανών λειτουργίας τους, τις απολύσεις και το πάγωμα των προσλήψεων, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Η συγκυβέρνηση για να νομιμοποιήσει την επίθεσή της σε βάρος των υπηρεσιών και των εργαζομένων αξιοποιεί τις όποιες περιπτώσεις διαφθοράς, συκοφαντεί τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους, διαμορφώνει νέο αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο και αναθέτει την αξιολόγηση των υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Η αξιολόγηση των υπηρεσιών και του προσωπικού θα αποτελέσει το νέο εργαλείο για το σφαγιασμό υπηρεσιών και εργαζομένων.

Στο χώρο της Υγείας η επίθεση παίρνει χαρακτηριστικά ολοκληρωτικής διάλυσης των υπηρεσιών, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών και υπηρεσιών ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις και μαζικές μετακινήσεις εργαζομένων.

Οι δαπάνες για την υγεία από τα 5.302 εκατ. ευρώ το 2012 θα πέσουν το 2013 στα 4.845, ενώ το 2014 θα ‘βουτήξουν’ στα 4.513 εκατ. ευρώ την στιγμή που οι συνολικές περικοπές σε υγειονομική περίθαλψη από το 2013 έως το 2016 θα είναι 1.113 εκατ. ευρώ .

Η υποχρηματοδότηση του χρεοκοπημένου ΕΟΠΥΥ τον οδηγεί σε κατάρρευση. Από 1/1/14 οι ασθενείς θα καταβάλουν στον ΕΟΠΥΥ 1 ευρώ ανά συνταγή, καθώς και 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή για νοσηλεία σε νοσοκομείο του ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση καταργεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, συνδέει την αξιολόγηση με τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων αλλά και την απόλυση και διαμορφώνει ένα νέο αυταρχικό πειθαρχικό πλαίσιο.

Αλλά και στον χώρο του ΕΚΑΒ τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Αυτές οι πολιτικές, που έχουν οδηγήσει τον οργανισμό σε οριακό σημείο, πρέπει να αντιμετωπιστούν με μαζικό Αγώνα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την συμπεριφορά των προηγούμενων συναδέλφων στα υπηρεσιακά συμβούλια που επέτρεψαν να συμβούν, μέσα από παράνομες συνθέσεις συμβουλίων ,τιμωρίες συναδέλφων με στέρηση κλιμακίων, παράνομες μετατάξεις διοικητικών (μερικές από αυτές έπεσαν στα δικαστήρια) καθώς και συνελεύσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου βραδινές ώρες σε ημέρες αργίας και σε απροσδιόριστους χώρους.

Στα πλαίσια των παραπάνω εξελίξεων τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ακυρώνονται και υποβαθμίζονται. Παρ’ όλα όμως αυτά μπροστά στις εκλογές για εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε όλους εργαζόμενους τίθεται το ερώτημα: ποιους εκπροσώπους θα επιλέξουμε; Θα επιλέξουμε εκπροσώπους που με τη συμμετοχή τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα μείνουν βουβοί ή και σε κάποιες περιπτώσεις θα συμβάλουν στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών; Θα επιλέξουμε εκπροσώπους που θα μείνουν απαθείς στην αξιολόγηση – σφαγή στη μισθολογική καθήλωση, στις απολύσεις, τις πελατειακές σχέσεις ή θα αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία να εκλέξουμε τους εκπροσώπους που θα αγωνιστούν για να αποτρέψουμε αυτές τις πολιτικές;

Σήμερα χρειαζόμαστε εκπροσώπους που δεν διαχειρίζονται τους αντιλαϊκούς Νόμους αλλά αγωνίζονται για την κατάργησή τους, που βρίσκονται με την πλευρά των εργαζομένων και της κοινωνίας και με τη συμμετοχή και τη στάση τους στα υπηρεσιακά συμβούλια και τη συνεργασία τους με το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα συμβάλλουν στην ανατροπή αυτών των πολιτικών. Εκπροσώπους που θα λειτουργούν συλλογικά, θα λογοδοτούν στους εργαζόμενους και θα προωθούν τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων.

Στις Εκλογές εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ

ψηφίζουμε εργαζόμενους που θα αγωνιστούν μαζί μας

ενάντια στην κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών

και των κοινωνικών αγαθών, την απόλυση των υπαλλήλων,

για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.



 Οι υποψήφιοι για τις εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου του ΕΚΑΒ στις 24 Νοεμβρίου 2012 είναι

ΚΟΛΟΜΕΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ (ΑΘΗΝΑ)

ΜΗΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ (ΑΘΗΝΑ)

ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΦΩΤΗΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ (ΑΘΗΝΑ)

ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ ΠANTEΛΗΣ  του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΑΘΗΝΑ)

ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ)

ΣΙΝΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΑΘΗΝΑ)

ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ (ΑΘΗΝΑ)


    ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΚΑΒ



      Οι ζωές μας δεν χωράνε στα μέτρα τους και στους προϋπολογισμούς τους.