ΕΔΟΘ: Στάση εργασίας στη Θεσσαλονίκη στο Δημόσιο τη Δευτέρα 19/11 ενάντια στις συλλήψεις και την τρομοκρατία

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης σε έκτακτη συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
• Καταδικάζει τις συλλήψεις των συναδέλφων εργαζομένων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης όπου σχεδιαζόταν και συμφωνούνταν απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.
• Ακόμη καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης Θανάση Αγαπητού στο χώρο του σχολείου.
• Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως οι έννοιες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, και της αξιοπρέπειας αποτελούν πια ζητούμενο για τους εργαζόμενους στη χώρα μας και την Κυβέρνηση να σιωπά μπροστά στα φαινόμενα καταπάτησης τους .
• Σήμερα μετά από τη δυναμική παρουσία των εργαζομένων της πόλης μας και του οργανωμένου Συνδικαλιστικού Κινήματος οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι, και ορίστηκε δικάσιμος την Δευτέρα 19-11-12 στις 12:00 π.μ.
Για όλους του παραπάνω λόγους κηρύσσουμε 3/ώρη στάση εργασίας την Δευτέρα 19-11-12 από τις 12:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να δώσουμε το αγωνιστικό παρόν και να εκφράσουμε όλοι μαζί τη συμπαράσταση μας και την αντίθεση μας στην άδικη δίωξη που ασκήθηκε στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-11-12 ΣΤΙΣ 12:00 Π.Μ. ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ