Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Ένας νοσηλευτής στην Παθολογική κλινική σε μέρα εφημερίας

Με έκπληξη και ανησυχία  πληροφορηθήκαμε την στελέχωση και λειτουργία της β παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου σε μέρα εφημερίας της με ένα και μόνο νοσηλευτή ύστερα από  κοινοποίηση σχετικής αναφοράς-διαμαρτυριας  συναδέλφου μας. Κατανοούμε την δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο από την έλλειψη προσωπικού που δημιούργησε η εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου, καθώς  και την επιθυμία των εργαζομένων να πάρουν  τα  οφειλόμενα τους ρεπό  που τους χρωστά  η υπηρεσία, αλλά τυχοδιωκτισμοί και πειραματισμοί  στην υγεία του λεσβιακού Λαού δεν μπορούν να γίνονται.

Το όριο των 2 νοσηλευτών σαν μίνιμουμ ασφάλειας μιας κλινικής   κατά την απογευματινή και νυχτερινή  βάρδια  νομίζουμε  ότι είναι απαράβατος κανόνας  και ιδίως την ημέρα της εφημερίας που δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ασθενών που θα εισαχθούν  καθώς και η βαρύτητα των περιστατικών  .Αλλά και  η ασφάλεια αλλά και το αίσθημα ασφαλείας ενός και μόνου  εργαζόμενου είναι μια σοβαρή παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Η Αγωνιστική ενότητα  θεωρεί ότι κάθε αποψίλωση προσωπικού απ τα τμήματα θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην συγχώνευση τμημάτων και κατά συνέπεια  σε πλεόνασμα προσωπικού  δηλαδή σε ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ,καθώς και υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Προτρέπουμε  τους εργαζόμενους  να διαμαρτύρονται εγγράφως ή να κοινοποιούν προς το σύλλογο βάρδια με ένα μόνο εργαζόμενο  κατά τις  απογευματινές και νυχτερινές βάρδιες.

  Μαλλιάκας Χαράλαμπος

Εκπρόσωπος  Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης (Αγωνιστική Ενότητα)