Αυτόνομη Παρέμβαση Απεργιακό δελτίο στο Δημόσιο στις 20 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε πολλούς εργασιακούς χώρους του Δημόσιου τομέα ενάντια στον καταστροφικό Πολυνόμο και τις χιλιάδες απολύσεις που δρομολογήθηκαν στο δημόσιο. Στη μαζική και μαχητική πορεία που είχε έντονα τα στοιχεία της οργής, αγανάκτησης αλλά και αποφασιστικότητας των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε σήμερα  από τα Γραφεία της ΠΟΕ –ΟΤΑ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη συμμετείχαν δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία από τους Δήμους της Αττικής.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν ακόμα εκατοντάδες εργαζόμενοι από τα υπουργεία και ΑΕΙ-ΤΕΙ που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και τελούν υπό κατάληψη με αποφάσεις των σωματείων και ομοσπονδιών τους. Στο συλλαλητήριο, στην κορυφή του οποίου βρισκόταν η μοτοπορεία έδωσε ξεχωριστό χρώμα η φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά με τα τραγούδια του αγώνα που παιάνιζε.

Σε κινητοποιήσεις, απεργίες  και καταλήψεις βρίσκονται τα υπουργεία   Υγείας, Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), η Γραμματεία Δημοσίων Έργων, η αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑΤΤΙΚΗΣ  αλλά και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις και  Περιφέρειες όλης της χώρας καθώς και τα περισσότερα Δημαρχεία σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και εντείνονται τις επόμενες ημέρες εν όψει και της 4ωρης  στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22/11/2012, η πλειοψηφία της οποίας παρέμεινε στη απόφαση παρά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε από πολλές Ομοσπονδίες και σωματεία.

Ήδη οι εργαζόμενοι στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχουν πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία  την Τετάρτη 21/1 και συγκέντρωση στο κτίριο της Διοίκησης (Κατεχάκη 54) καθώς και για  4ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη το πρωί η οποία συμπληρώνει  την 4ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ και μετατρέπεται σε 24ωρη  Απεργία και έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή στις 8:30 το πρωί και παράσταση διαμαρτυρίας  στο κτίριο της Διοίκησης (Κατεχάκη 54).

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο Τετάρτη και απεργιακές συγκεντρώσεις στη Γραμματεία Δημοσίων Έργων (Χαριλάου Τρικούπη) και έξω από κτίριο του ΥΠΕΚΑ (Αμαλιάδας 17) στις 7:00π.μ.

Οι υπάλληλοι που ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο Υπουργείο Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ) καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) απήργησαν σήμερα 20/11 και αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο Τετάρτη και νέα Γενική Συνέλευση αύριο στις 11:00 π.μ. για να αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων και καταλήψεις έχουν πάρει οι συνελεύσεις των συλλόγων εργαζομένων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ όλης της χώρας ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις των Περιφερειών και των Δημαρχείων

Γενικές συνελεύσεις συλλόγων εργαζομένων και συνεδριάσεις Εκτελεστικών Επιτροπών  για να παρθούν αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων πραγματοποιούνται αυτή την ώρα στο υπουργείο Υγείας, στην ομοσπονδία εργαζομένων στα ΑΕΙ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ

19.30 μμ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ (20-11-2012) ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ:

1. ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21, 22 ΚΑΙ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012.

2. Ο ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΙ ΠΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΟΥΝ.

3. ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 3.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 3.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ-ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ. ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.

4. ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

5. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΙΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.

Το απεργιακό δελτίο ενημερώνεται συνεχώς.