Με μεγαλύτερη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις στο Δημόσιο

Κινητοποίηση ΠΟΕ ΟΤΑ στις 23-11-12Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) παρακολουθεί από τον καναπέ της τις κινητοποιήσεις που εξελίσονται όλες αυτές τις μέρες χωρίς να πάιρνει κανένα μέτρο για το συντονισμό και την οργάνωση των κινητοποιήσεων. Δεν κάνει καν τον κόπο να ενημερώνει έστω και τα μέσα ενημέρωσης για τις κινητοποιήσεις που εξελίσονται σε όλη τη χώρα σε πολλούς κλάδους και υπουργεία.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ πέρα από την προσπάθεια συντονισμού αυτών των αγώνων,  αναγκάζεται για να καλύψει αυτό το κενό τις τελευταίες μέρες να εκδίδει αυτή ενα απεργιακό δελτίο προκειμένου να γίνουν γνωστές στους εργαζόμενους και την κοινωνιά οι μεγάλες κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξελιξη.

 

 

Απεργιακό δελτίο για το Δημόσιο στις 23 Νοεμβρίου 2012

Μετά τη μεγάλη συμμετοχή, ιδιαίτερα από τους ΟΤΑ, τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και από κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, στη χθεσινή στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και στο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, με καταλήψεις, απεργίες και συλλαλητήρια.

 

Με ιδιαίτερα μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα απάντησαν και σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους, στο οποίο έδωσαν το παρόν και πολλοί Δήμαρχοι, μετά την απόφαση της ΠΕΔΑ για το κλείσιμο των δήμων του νομού Αττικής.

 

24ωρη απεργία είχαν και οι εργαζόμενοι στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κτίριο της Διοίκησης (Κατεχάκη 54) και στη συνέχεια γενική συνέλευση για την κλιμάκωση του αγώνα. Σε κινητοποιήσεις επίσης και σήμερα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα Υπουργεία Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, ΥΠΕΚΑ, με απεργίες και καταλήψεις υπηρεσιών και κτηρίων.

 

Τη Δευτέρα Απεργούν οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και καταλήψεις σε Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ όλης της χώρας.

 

Αποφάσεις επίσης έχουν πάρει για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, ενώ σήμερα συνεδριάζουν για να καθορίσουν τη στάση τους η ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλες οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε κινητοποιήσεις.

 

Διαβάστε και το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα iskra.gr σχετικά με τις κινηττοποιήσεις

 

 

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ !

 

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ!

ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΑΥΓΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ!

«Λουκέτο» έβαλαν σήμερα στους δήμους τους -με εξαίρεση τους παιδικούς σταθμούς- οι δήμαρχοι της Αττικής και ενώνουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, σε κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μάλιστα, οι 12 δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και ως πρώτη αντίδραση στη λαίλαπα που φέρνει το νέο Μνημόνιο πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών.

Η δυναμική πορεία των εργαζομένων ξεκίνησε από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που βρίσκονται στην Πλ. Καραϊσκάκη, και έφθασε στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βασ. Σοφίας. Μαζικότατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν τόσο έξω από το κτήριο του υπουργείου όσο και στην Πλ. Κλαυθμώνος!

ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ  ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Μετά από την συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των δημοτικών αρχών με τον υφυπουργό Μ. Βολουδάκη, αποκαλύφθηκε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθεί νέα νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δύναται να υπογράψει μόνο του (!) τις διαπιστωτικές πράξεις που αφορούν τη διαθεσιμότητα και την «κινητικότητα» των υπαλλήλων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, κατά τη συνάντηση με τον Μ. Βολουδάκη τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Νίκος Σαράντης, διαβεβαίωσαν τον υφυπουργό ότι οι δήμαρχοι της Αττικής και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν προτίθενται να παραδώσουν καμία λίστα. Γι’ αυτό, προσέθεσε ο Θ. Μπαλασόπουλος, το υπουργείο προσανατολίζεται στη σύνταξη ρύθμισης με την οποία θα επιτρέπεται στο ίδιο να προχωρήσει στη διαδικασία της έκδοσης διαπιστωτικών αποφάσεων. Κάτι τέτοιο, επανέλαβε ο Θ. Μπαλασόπουλος, «καταργεί το Σύνταγμα και την αυτοτέλεια των ΟΤΑ, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να εκδώσουν διαπιστωτικές πράξεις».

 ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!

Την ίδια ώρα, οι δήμαρχοι της Αττικής ζητούν από το ανώτατο όργανο των αιρετών, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, να σταματήσει τις «συμβολικές κινήσεις» και στο έκτακτο συνέδριό της στις 3 Δεκεμβρίου να αποφασίσει κλιμακούμενα κλεισίματα των δήμων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους, καθώς και συμμετοχή των κατοίκων στις κινητοποιήσεις. Τονίζουν ότι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή και συνευθύνη στα σχέδια για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων τώρα και στο μέλλον, ενώ ζητούν να γίνει προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την ακύρωση των αντισυνταγματικών διατάξεων για την Αυτοδιοίκηση στο Μνημόνιο και στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι δήμαρχοι Αχαρνών, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας- Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού αφήνουν ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθούν, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα, τις νέες περικοπές πόρων και την «επιτροπεία«. Ξεκαθαρίζουν δε ότι δεν θα παραδώσουν τις υπηρεσίες τους σε ιδιωτικά συμφέροντα. 

ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!

Παρά τον εκβιασμό Μανιτάκη ότι όλοι οι υπαλληλοι ΔΕ, Διοικητικού, Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα αν δεν σταλούν οι λίστες με τα ονόματα, οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται σε υπουργεία όπως και στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Οι εργαζόμενοι στο ΥΠΕΚΑ συνεχίζουν και σήμερα, πέμπτη μέρα, με 24ωρη απεργία και αποκλεισμό της Διευθύνσης Διοικητικού στο κτήριο της Αμαλιάδος, προκειμένου να μη σταλεί ούτε ένα όνομα. Το ίδιο πράττουν και οι συνάδελφοί τους στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εργών (Χαρ. Τρικούπη), ενώ για 7η μέρα συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με απεργία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας στους οποίους συμπαρίσταται το Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ στο πλαίσιο των διαρκών κινητοποιήσεων σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Πειραιά, το οποίο τελεί υπό κατάληψη για δεύτερη εβδομάδα, θα προχωρήσει σήμερα στον αποκλεισμό της οδού Θηβών στο ύψος του ΤΕΙ, από τις 10:00 έως τις 13:00. Στον αποκλεισμό θα συμμετάσχουν επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού καθώς και σπουδαστές του ιδρύματος, ενώ σε αντίστοιχη δράση με αποκλεισμό της οδού Καβάλας θα προχωρήσει και το ΤΕΙ Αθήνας.