Σωματείο Νοσοκομείου Μυτιλήνης: Τα ψεματα τελείωσαν

30

Συνάδελφοι τα ψέματα τέλειωσαν . Έπεσαν και τα τελευταία ταμπού της κυβέρνησης ενάντια στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων Τοκογλύφων Εταίρων μας.
Είναι πια γεγονός ότι από ΑΥΡΙΟ και μέχρι τέλος του 12 θα «εκτελέσουν» ως αντίποινα που δεν επιτευθηκαν οι στόχοι της υποδούλωσης της πατρίδας μας 2000 δημόσιοι υπάλληλοι ΔΕ «συνάδελφοι μας» με συνοπτικές διαδικασίες.
25.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2013 και 150.000 μέχρι το 2016. Και όμως είναι γεγονός ότι παρ όλο τα μέτρα που πήραν 3 χρόνια τώρα Το αποτέλεσμα είναι ότι το χρέος δεν μειώθηκε αντιθέτως αυξήθηκε ως ποσοστό ως προς το ΑΕΠ θέτοντας ένα μείζον ηθικό, πρακτικό και νομικό θέμα.
Πάντως οι τοκογλύφοι Ευρωπαίοι επιμένουν στη λάθος συνταγή και ζητούν επιτακτικά αίμα . Αίμα δημοσίων Υπαλλήλων.
Πρόκειται περί πραγματικών εκτελέσεων και όχι σχήμα λόγου συνάδελφοι.
Ποιος θα βρει δουλεία μετά το πέρας της εφεδρείας αφού θα απολυθεί χωρίς αποζημίωση «γιατί δεν προβλέπετε» με την ρετσινιά του τεμπέλη του άχρηστου του διεφθαρμένου που μας κόλλησαν οι αχρείοι πολιτικοί και τα προσκείμενα σ αυτούς και κρατικοδίαιτα ΜΜΕ. Το ποιος είναι, και τι; Φαίνεται αν κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη.
Είναι σε όλους γνωστό ότι οι μνημονικοί βουλευτές αμείβονται με 7000 ευρώ και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα δικά τους κεκτημένα. Δρουν σαν ξεχωριστή κοινωνική ομάδα αποκομμένοι απ το λαό. Σαν την Μαρία Αντουανέτα μας προτείνουν παντεσπάνι.
Αν νομίζετε ότι με σκυμμένο το κεφάλι θα σας λυπηθούν και δεν θα σας διώξουν γελασμένοι είσαστε γιατί αφενός το μνημόνιο ΙΙΙ το λέει καθαρά ότι 3000 κάθε χρόνο θα φεύγουν από τα νοσοκομεία και αφετέρου το κοινωνικό κράτος πέθανε ή καλύτερτα το δολοφονήσανε, και μ αυτό η χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία . Νομίζετε ότι με την μετατροπή τους σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (έσοδα – έξοδα = 0) θα μπορεί να πληρώνει τους μισθούς όλων σας; Στην καλύτερη περίπτωση να σας αφήσει να δουλεύετε με μπλοκάκι με 200 ευρω καθαρά ,χωρίς άδειες ούτε καν αναρρωτική. Όταν έλεγε ο διοικητής ,όταν πρωτοήρθε ότι «να δουλεύετε με 200 ευρώ καλά είναι;» Τότε λέγαμε ότι εκφοβίζει τους εργαζόμενους και κανένας δεν πίστευε ότι έλεγε αλήθεια.
Σήμερα οι Δ.Ε. Διοικητικού Λογιστικού εξαιρούνται τα νοσοκομεία μουσεία κλπ, αύριο οι Δ.Ε διοικητικού Λογιστικού των Νοσοκομείων εξαιρούνται οι Δ.Ε βοηθοί Νοσηλευτών κλπ του χρόνου οι βοηθοί μετά οι Τ.Ε χωρίς ΑΣΕΠ… και δεν ξέρω ποιοι άλλοι και το «σαλάμι όλο και μικραίνει».
Η ψυχρή αλήθεια είναι οι 150.000 απολύσεις- εκτελέσεις δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι τέλους του 2015.
Θα ζεις συνάδελφε με τον φόβο της απόλυσης που θα σε διαλύσει ψυχικά και σωματικά;
Σαν μελλοθάνατος θα περιμένεις την ηλεκτρική καρέκλα της απόλυσης;
Σπάσε τα δεσμά του φόβου συνάδελφε.
Συσπειρώσου στο σωματείο σου, τη συλλογικότητα την τρέμουν .

Όλα αυτά τα κεκτημένα που απολαμβάναμε μεχρι τωρα σαν πολιτες μιας ευρωπαϊκής χώρας (αξιοπρεπής μισθος, 8ωρο, πενθήμερο) τα κατάργησαν σε ένα νομοσχέδιο που δεν πρόλαβαν εκ των πραγμάτων να το διαβάσουν οι βουλευτές που το ψήφισαν αγνοώντας και καταπατώντας τον υπέρτατο νομο της πατρίδας το Σύνταγμα .

Μην νομίζετε ότι καλυμμένοι πίσω από την ταυτότητα του δημοσίου Υπαλλήλου δεν θα σας θίξουν. Το ζητούμενο είναι να μην αρχίσει να τραβιέται η κλωστή και να ξηλώνεται το πουλόβερ. Η μνημονική μπουλντόζα με οδηγό την τρικομματικη κυβέρνηση Ν.Δ ,Πασοκ , Δημαρ, δεν θα σταματήσει αν δεν ισοπεδώσει τα πάντα.
Η καταστροφή συντελείται στα πλαίσια διάσωσης της χώρας. Ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα και η απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων θα φέρει τον ούριο άνεμο να ξεκινήσει το καράβι της ανάπτυξης και της διάσωσης.
Κ Α Ν ΕΝ Α Σ.
Είναι χαζός κάποιος αν δεν καταλαβαίνει ότι απόλυση 150000 δημοσίων υπάλληλων σημαίνει ότι θα πληγεί ακόμα περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας γιατί θα χαθούν οι αντίστοιχοι μισθοί τους από την αγορά και επιπλέον θα επιβαρυνθούν οι εναπομένοντες εργαζόμενοι να τους τρέφουν για ένα τουλάχιστον χρόνο (75% των αποδοχών τους) συν ότι θα βρεθούν στο δρόμο για ανεύρεση δουλειάς σαν ανταγωνιστές των είδη ανέργων .Έλα μαζί μας στις δράσεις του σωματείου μόνο ενωμένοι θα διαλύσουμε τον φόβο μας και θα τους δείξουμε ότι η δουλεία μας ,η δουλειά όλων των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ είναι αυτή που διασφαλίζει την δωρεάν ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Είναι χαζός κάποιος αν δεν καταλαβαίνει ότι απόλυση 150000 δημοσίων υπάλληλων σημαίνει ότι θα πληγεί ακόμα περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας γιατί θα χαθούν οι αντίστοιχοι μισθοί τους από την αγορά και επιπλέον θα επιβαρυνθούν οι εναπομένοντες εργαζόμενοι να τους τρέφουν για ένα τουλάχιστον χρόνο (75% των αποδοχών τους) συν ότι θα βρεθούν στο δρόμο για ανεύρεση δουλειάς σαν ανταγωνιστές των ήδη ανέργων .

Παλεύουμε για:
Ένα δημοκρατικό κράτος που σέβεται όλους πολίτες του και όλοι οι πολίτες σέβονται το κράτος.
· Να σκίσουμε κάθε μνημονιακή σύμβαση
· Να επαναφέρουμε τους μισθούς μας σε επίπεδο που διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση μας.
· Να επαναφέρουμε την εθνική μας κυριαρχία που την κατάργησαν φέρνοντας επιτρόπους ύπατης αρμοστείας
· Δωρεάν υγεία για όλους για μας και τα παιδιά μας.
· Δωρεάν παιδεία για όλους τα παιδιά μας δεν θα μείνουν αγράμματα βορά των επιχειρηματιών .
· Αξιοκρατία εξω τα ρουσφέτια.
· Δεν θέλουμε την ενωμένη Ευρώπη των τοκογλύφων αλλά την ενωμένη Ευρώπη των λαών.
· Κούρεμα των δανείων σε αναλόγια με το ύψος των μισθών.
· Φόροι ανάλογοι των μισθών