ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ και ΕΝΕ βουβές απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές

Το πολιτικό »παραμάγαζο» του Υπουργείου Υγείας, μιλάμε για την Ομοσπονδία φάντασμα ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, υποκατάστημα της Ένωσης Νοσηλευτών και ελεγχόμενο από τη ΔΑΚΕ,εδώ και δύο χρόνια έχει βουλώσει το στόμα της για τις ανατροπές που συντελούνται στα εργασιακά δικαιώματα από τις μνημονιακές πολίτικές.

Δεν παραλείπει όμως να αναδημοσιεύει, (δείτε εδώ) χωρίς καν να τις σχολιάζει, τις απαράδεκτες προκηρύξεις για προσλήψεις στα Νοσοκομεία επικουρικών εργαζομένων, δηλαδή εργαζομένων με ημερομηνία λήξης και εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Την ίδια ώρα που τα Νοσοκομεία αδειάζουν από προσωπικό, ιδιαίτερα από νοσηλευτικό, η ΕΝΕ ασχολοείται με την υλοποίηση με κρατικά χρήματα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 Με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή τη σιωπή, αντιμετώπισε η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ και η ΕΝΕ τις ανατροπές που επέφερε το μνημόνιο στους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και ειδικότερα των Νοσηλευτών. άραγε δεν αφορά τους Νοσηλευτές η αύξηση των ορίων ηλικίας, δεν τους αφορά η μείωση των μισθών, δεν τους αφορά οι συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων και το κλωτσοσκούφι των Νοσηλευτών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο λόγω των συγχωνεύσεων και καταρήσεων; Σιωπή νεκροταφείου από την ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ και την ΕΝΕ για αυτά έστω τα ζητήματα. Περιορίστηκαν μόνο σε »παρεμβάσεις» για να διασφαλίσουν των δικά τους παιδιά, σε διευθυντικές θέσεις.

Η σχέση εξάρτησής και αλληλοτροφοδότησης από την ΕΝΕ, ο πακτωλός χρημάτων από το κράτος που εισρέει στην Ένωση Νοσηλευτών για την υλοποίηση προγραμμάτων φαίνεται ότι αποτελεί την βασική αιτία που η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ και η ΕΝΕ έχουν μετατραπεί σε ουσιαστικούς στυλοβάτες των μνημονιακών πολιτικών.

Σας καλούμε να αναζητήσετε μέσα στην σελίδα τους ανακοινώσεις και σχόλια εδώ και δύο χρόνια που συνδέονται με την καταγγελία πολιτικών του μνημονίου, σε εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα που πλήττουν όχι μόνο όλους τους εργαζόμενους αλλά και ειδικά το Νοσηλευτικό προσωπικό. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα απογοητεύεται. 

Η σελίδα της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ

Η Σελίδα της ΕΝΕ