Ο ΟΑΕΔ αντί για δουλειά »οργανώνει» την μετανάστευση των Νοσηλευτών και των Γιατρών

 Έγινε και αυτό. Ο ΟΑΕΔ αντί να φροντίζει για την εύρεση εργασίας των ανέργων στη χώρα μας μετατρέπεται σε οργανισμό μετανάστευσης. Δεν εξηγείται αλλιώς η εκδήλωση που διοργανώνει προκειμένου άνεργοι νοσηλευτές και γιατροί να μεταναστεύσουν στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αγγλία και άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Οι μνημονιακές πολιτικές τον έχουν καταστήσει «άχρηστο» για τη χώρα μας και φαίνεται ότι πλέον το μόνο που του απέμεινε είναι είτε να οργανώνει την ενοικίαση για ένα πεντάμηνο των εργαζομένων στα Νοσοκομεία μέσω ΜΚΟ, είτε να βρίσκει φτηνό εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις υγείας της Δυτικής Ευρώπης.

Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία της χώρας μας στενάζουν από λείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν και κενά στο ιατρικό δυναμικό.

Για προσλήψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία βεβαίως ούτε λόγος, μόνο συνταξιοδοτήσεις ενώ έρχονται σύντομα και οι απολύσεις.

Μετά από αυτά μήπως όσοι μιλούν εξ ονόματος του νοσηλευτικού προσωπικού και τόσο καιρό σιωπούν θα πρέπει να απολογηθούν;

 Δείτε το δημοσίευμα για τα νέα κατορθώματα του ΟΑΕΔ από την ιστοσελίδα diorismos.gr

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES της Ελλάδας και με τις Υπηρεσίες EURES επτά χωρών οργανώνει εκδηλώσεις για την ενημέρωση Ελλήνων Νοσηλευτών και Ιατρών, που επιθυμούν να εργαστούν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους σε χώρες της Ε.Ε.

Οι  εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ. Αμαλίας 8-10 Σύνταγμα) και στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 στο Capsis Hotel  (Mοναστηρίου 18) από τις 10 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις θα παραβρεθούν εκπρόσωποι Νοσοκομείων και Σύμβουλοι EURES από Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και επιπλέον στην Θεσσαλονίκη στις 13/12/2012 και από την Γαλλία, οι οποίοι επιθυμούν να προσλάβουν και να ενημερώσουν Έλληνες νοσηλευτές και ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που επιθυμούν να εργαστούν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στις παραπάνω χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Κατερίνα Φλάκα, Συντονίστρια του δικτύου EURES του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: gr01ea29@oaed.gr και με την Σύμβουλο EURES, Ελένη Φουλιρά, στο gr01ea23@oaed.gr. Δείγμα θέσεων, που θα προωθηθούν και στις εκδηλώσεις, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. στο χώρο «ΕURES (ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ)», και στη σελίδα «Eures Greece» στο facebook.

πηγή του Δημοσιεύματος: diorismos.gr