Περικοπές, Απολύσεις, νέα μέτρα. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

Η τρικομματική κυβέρνηση της Ν.Δ., του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της ΔΗ.ΜΑΡ. συνυπογράφοντας τυφλά και με φανατισμό τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ συνεχίζει να επιτίθεται στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Δεν είναι μόνο οι μειώσεις τω αποδοχών και των συντάξεων, οι ανατροπές στο ασφαλιστικό, τα χαράτσια, η νέα φοροληστία, οι αυξήσεις στα τιμολόγια στο νερό στο ρεύμα στις συγκοινωνίες που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Στο χώρο της Υγείας, η επίθεση, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις προχωρά, και θα οδηγήσει σε οριστική διάλυση του ΕΣΥ. Όχημα για αυτή την εξέλιξη είναι ο οικονομικός στραγγαλισμός των μονάδων υγείας που συντελείται σήμερα σε συνδυασμό με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών και υπηρεσιών που είναι προ τω πυλών.

 

Αν η πολιτική των συγχωνεύσεων περάσει, σε συνδυασμό με την ψευτοαξιολόγηση, θα ανοίξει ο δρόμος για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην υγεία. Ο δρόμος άνοιξε με την εφεδρεία και τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, όμως για να μειωθεί ο αριθμός των Δημοσίων υπαλλήλων κατά 150 χιλιάδες το κύμα των απολύσεων τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα έχει προηγούμενο και θα επεκταθεί σε όλους τους χώρους και κλάδους. Όσοι τρέφουν αυταπάτες ότι αυτό δεν τους αφορά, σύντομα θα διαψευστούν.

Σε μια περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση οι κυβερνώντες με αυτές τις επιλογές καταδικάζουν. τους πολίτες στην ανασφάλεια μπροστά στη αρρώστια, αφού το δημόσιο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κοινωνικής φροντίδας καταρρέει και τους εργαζόμενους είτε στην ανεργία είτε στην εργασιακή και μισθολογική εξόντωση.

Όμως οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν το 2013 μια νέα πρωτοφανή λεηλασία των αποδοχών τους, αφού οι περικοπές στα κονδύλια για νυκτερινά Κυριακές, αργίες και υπερωρίες έχουν πάει στον πάτο . Δείτε πως αποτυπώνεται αυτό σε νούμερα στον σχετικό πίνακα.

                                      

 

2012

2013

ΜΕΙΩΣΗ

2013/12

Αποζημίωση για

υπερωριακή εργασία

37.419.500

 

19.162.648

-18.256.852

51,21%

Αμοιβή για εργασία κατά τις νυχτερινές ώρες &

εξαιρέσιμες ημέρες

75.000.000

 

38.710.644

-36.289.356

51,61%

Αποζημίωση εφημεριών

γιατρών Ε.Σ.Υ

370.000.000

284.037.415

-85.962.58

76,76%

 

Αυτή η δραματική μείωση κονδυλίων στο μισό δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε απλήρωτους εργαζομένους στα Νοσοκομεία και σε αδυναμία λειτουργίας ή και κλείσιμο των μονάδων υγείας.

 

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι η κλιμάκωση του αγώνα όλων των εργαζομένων και του λαού μας με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

  • για να σταματήσει η οικονομική λεηλασία των εργαζομένων και τα κοινωνίας,
  • για να μην κλείσουν νοσοκομεία και κέντρα υγείας για να έχουν οι συμπολίτες μας δωρεάν και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας,
  • για να βάλουμε φρένο στις απολύσεις και την ανεργία.

 

Όλοι στην Απεργία στις 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και τις απεργιακές συγκεντρώσεις