Σωματείο Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ: Στάση εργασίας για δεδουλευμένα και προσλήψεις την Πέμπτη και Γενική Συνέλευση για κλιμάκωση του αγώνα

Το Σωματείο των Εργαζομένων ομόφωνα αποφάσισε την προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας 12μμ-3μμ, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και Γενική Συνέλευση 12 μ.μ. στο Αμφιθέατρο.

Το Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ» αντιμετωπίζει τεράστια λειτουργικά προβλήματα εξ’ αιτίας των ελλείψεων προσωπικού και των απαραιτήτων υλικών που τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο. Οι ελλείψεις προσωπικού όλων των Υπηρεσιών και ειδικοτήτων οξύνονται καθημερινά λόγω της απαγόρευση των προσλήψεων, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις οι οποίες δεν αναπληρώνονται και ανάπτυξη νέων τμημάτων και υποδομών που πρέπει να στελεχωθούν.

Συγκεκριμένα, οι ελλείψεις τραυματιοφορέων και τραπεζοκόμων είναι μεγάλες και οι ανάγκες των ασθενών δεν μπορούν να καλυφθούν με επάρκεια και ασφάλεια. Το νοσοκομείο αδειάζει από νοσηλευτές –τριες και ιατρικό προσωπικό σε ορισμένες βασικές ειδικότητες στις κλινικές και τα εργαστήρια. Στο νοσοκομείο έχει μείνει ένας οδηγός επιφορτισμένος και με καθήκοντα θυρωρού. Η υποστελέχωση της Διοικητικής και Τεχνικής υπηρεσίας, οι ελλείψεις στα εργαστήρια, η Φύλαξη που δεν υπάρχει στο νοσοκομείο, όλα αυτά απορυθμίζουν την λειτουργία του νοσοκομείου και τις υπηρεσίες.

Η Διοίκηση γνωρίζει πολύ καλά, ότι οι εργαζόμενοι με το φιλότιμο και τις υπερπροσπάθειες μας κρατάμε το νοσοκομείο όρθιο σε βάρος της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Η Διοίκηση οφείλει να στηρίξει το νοσοκομείο με προσωπικό, καθώς οι εργαζόμενοι συνεχώς μειώνονται. Οι συνεχείς μετακινήσεις από μια υπηρεσία στη άλλη όπως π.χ για τη κάλυψη αναγκών στο θυρωρείο, δεν αποτελεί λύση γιατί οι εργαζόμενοι είναι λιγοστοί και αφήνουν πίσω τους ανάγκες που δεν καλύπτονται.

Διεκδικούμε άμεσα:

1ον Την λήψη απόφασης από την Διοίκηση του νοσοκομείου η οποία θα αποσταλεί στη πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, για ικανοποίηση μίνιμουμ πρότασης προσλήψεων με ιεράρχηση στις παραπάνω ειδικότητες που αναφέρουμε, προκειμένου να στηριχθούν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου και να ανταποκριθούμε όσο καλυτέρα μπορούμε στην κάλυψη των αναγκών υγειονομικής περίθαλψης των ασθενών.

2ον ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ και ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ-ΕΦΗΜΕΡΊΕΣ

 

Παράλληλα, οι υγειονομικοί βλέπουμε για άλλη μια φορά να μειώνονται οι μισθοί – συντάξεις μας και να περιορίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, για την ανατροπή της πολιτικής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ στην Υγεία που συγχωνεύει, καταργεί Νοσοκομεία, πετσοκόβει οργανισμούς σε κλίνες και κλινικές. Με την πολιτική αυτή μένουν στον «αέρα» Υγειονομικοί ακάλυπτοι από οργανικές θέσεις, με πρόθεση να οδηγηθούν σε Διαθεσιμότητα – Απολύσεις.

 

  • Την ΤΕΤΑΡΤΗ 12/12/2012 ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Σύσκεψη Δ.Σ. Σωματείων στο Ξενοδοχείο NOVOTEL και ώρα 10:00π.μ.
  • Την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12/2012 Συμμετέχουμε στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Απεργία της ΑΔΕΔΥ

Για το Δ.Σ του Σωματείου

Ο Πρόεδρος

Παναρέτου Λευτέρης

Η Γενική Γραμματέας

Αλατσάκη Λαμπρινή