ΣΥΡΙΖΑ: Κλείνουν το νοσοκομείο Παναγία

Τη μεθόδευση του κλεισίματος του νοσοκομείου Παναγία καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για «συνεχή υποβάθμιση του ΕΣΥ», σε ανακοίνωσή του.

«Η συνεχής υποβάθμιση του ΕΣΥ από τη μνημονιακή κυβέρνηση συνεχίζεται με χειρουργική λεπτομέρεια. Με το ιδεολόγημα της συγχώνευσης μονάδων υγείας που σημαίνει, κατά την κυβέρνηση, εξοικονόμηση πόρων και καλύτερες υπηρεσίες (!), μεθοδεύεται αυτή την στιγμή το κλείσιμο του νοσοκομείου Παναγία», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

Ακόμα, κάνει λόγο για τη μεταφορά κλινικών όπως η νευρολογική, η ουρολογική και η ενδοκρινολογική και τεχνητού νεφρού, στο υπό ενιαία, πλέον, διοίκηση, νοσοκομείο Άγιος Παύλος, η οποία: «καταδεικνύει τα κυβερνητικά σχέδια για περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας».

«Την ίδια ώρα», αναφέρει η ανακοίνωση «όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της χώρας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Αφενός εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αφετέρου εξαιτίας των ελλείψεων σε φάρμακα, πρώτες ύλες, υγειονομικό υλικό, απαραίτητων για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων (π.χ. εφημερίες), τότε είναι περισσότερο από προφανής η μεθόδευση για ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού αγαθού της υγείας».

Κλείνοντας, «ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης επισημαίνει τους μεγάλους κινδύνους για την υγεία των πολιτών, από την εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών για συγχώνευση των νοσοκομείων.

Παράλληλα τονίζει την επισφαλή θέση στην οποία βρίσκεται το προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με τη διαφαινόμενη μείωση των κλινικών αλλά και των κλινών ανά μονάδα υγείας».

πηγή: voria.gr