Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παναγία

Συμβολική κατάληψη της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) θα πραγματοποιήσουν στις 27 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παναγία» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το δρομολογούμενο κλείσιμο του ιδρύματος.

«Εξετάσουμε πώς μπορούμε να μπλοκάρουμε νομικά τη μεταφορά των κλινικών του νοσοκομείου στο ‘Άγιος Παύλος’. Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τη μεταφορά μηχανημάτων από το ‘Παναγία’ στο ‘Αγιος Παύλος’. Αν κλείσει το νοσοκομείο, οι επιπτώσεις στους χιλιάδες ασθενείς θα είναι τραγικές από σήμερα κιόλας. Οι εργαζόμενοι με κάθε σχέση εργασίας στο ‘Παναγία’ είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην πράξη τη συρρίκνωση και το κλείσιμο του νοσοκομείου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Παναγία» Ελένη Μπακιρλή.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν, το πρωί, συγκέντρωση προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες καθώς και εκπροσώπους φορέων και βουλευτές για τις επιπτώσεις που θα έχει το κλείσιμο του νοσοκομείου.

«Εκτός των άλλων επιπτώσεων όπως συρρίκνωση κλινικών, προσωπικού και υπηρεσιών, άμεσο κίνδυνο διατρέχουν οι 65 εργαζόμενοι του ιδιωτικού ομίλου ‘Euromedica’, ιδιοκτήτη του ακινήτου το νοσοκομείου, που απασχολούνται στο ‘Παναγία’. Είναι ήδη απλήρωτοι επί 5 μήνες όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των κλινικών του ομίλου» πρόσθεσε η κ. Μπακιρλή.

πηγή: aggelioforos.gr