»Λουκέτα» σε κλινικές και στο Νοσοκομείο Λάρισας

Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λάρισας

Η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει μεταξύ των γιατρών και των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά από την αιφνιδιαστική απόφαση −χριστουγεννιάτικο μποναμά− του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Λάζαρου Μακρή, να οδηγήσει σε τροχιά κατάργησης την Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Αγανάκτηση που κορυφώθηκε μετά τις χτεσινές δηλώσεις του, στις οποίες εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχθηκε ότι θα ακολουθήσει η κατάργηση και άλλων κλινικών.

 

 

   Η επιχείρηση συσκότισης που ακολουθείται από τους κυβερνώντες και τον διοικητικό τους μηχανισμό, για δήθεν συγχωνεύσεις, εξορθολογισμούς, συλλειτουργίες και διασυνδέσεις προκαλούν τους πολίτες που καθημερινά χάνουν το στοίχημα της αξιοπρέπειας και της επιβίωσής τους.

Είναι ή όχι αλήθεια, κύριοι κυβερνώντες, ότι απαγορεύσατε τις προσλήψεις στο ΕΣΥ την ώρα που γνωρίζατε ότι θα συνταξιοδοτηθούν, θα παραιτηθούν ή θα απολυθούν τουλάχιστον οι μισοί γιατροί του συστήματος Υγείας στα επόμενα τρία χρόνια; Παραδώσατε ή όχι τα κλειδιά της υγείας στους δανειστές της χώρας; Σχεδιάσατε δήθεν χάρτες υγείας με γνώμονα την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση και όχι της υγειονομικές ανάγκες; Μετακινήσατε γιατρό από την ΩΡΛ κλινική με αποτέλεσμα την εφημεριακή της κατάρρευση; Καταργήσατε εν μια νυκτί τη θέση της συντονίστριας διευθύντριας στη διαδικασία κατάργησης της κλινικής;

Απευθύνουμε έκκληση πρώτα σ’ εκείνους τους υγειονομικούς που με τη στάση τους ή και με την παθητικότητά τους νεροκουβαλούν εις βάρος της δημόσιας υγείας να αλλάξουν ρότα.

Καλούμε τους υγειονομικούς και τους πολίτες σ’ ένα ενιαίο αγώνα προάσπισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας και εν γένει των δομών Υγείας και Πρόνοιας.

Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ. σε συνεργασία με άλλους φορείς, τις επόμενες ημέρες θα πάρει πρωτοβουλίες συνελεύσεων, ενημέρωσης του κοινού και συλλογικής οργάνωσης του αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

 

Για το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ

 

     Ο Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας

 

Καραγεώργος Λάμπρος                         Νταφούλης Νικόλαος