Συνέλευση εργαζομένων ενάντι στη συγχώνευση του Νοσοκομείου Ικαρίας

23

Με την κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 3486/ 31-12-2012) που δημοσιεύτηκε σήμερα το νοσοκομείο της Ικαρίας συγχωνεύεται με αυτό της Σάμου. Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο μας ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου  (ΝΠΔΔ)και προκύπτει ένα ενιαίο ΝΠΔΔ που περιλαμβάνει και τα δύο νοσοκομεία μαζί με συγχωνευμένους  τους οργανισμούς τους και ενιαίο ΑΦΜ.

Πρόκειται για μια τραγική εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα νησιά μας, σε μετακινήσεις εργαζομένων και σε απολύσεις.

Μετά το γηροκομείο, τη ΔΟΥ και τους εργαζόμενους στο δήμο, ήρθε η σειρά του νοσοκομείου για να θυμίσει σε όλους, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, πως αυτό που διαλύεται και απαξιώνεται δεν είναι μοναχά και κύρια οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά η ίδια η ζωή και το μέλλον όλων εμάς που ζούμε σε αυτόν τον τόπο.

Στην αυριανή έκτακτη γενική μας συνέλευση θα συζητηθούν οι τελευταίες αυτές εξελίξεις για να προγραμματιστούν τα επόμενά μας βήματα.

Τέλος, καλούμε όλους τους φορείς, συλλόγους και κατοίκους των νησιών μας να απαντήσουμε ενωτικά και με αγώνες στην πρωτοφανή επίθεση που δεχόμαστε.

 

Δρούλιας Σωτήρης,

πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας

9 Ιανουαρίου 2013.