Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων του Παναγία ενάντια στη δίάλυση του Νοσοκομείου

26

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ”ΠΑΝΑΓΙΑ”

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ από κοινού με τη Νοσοκομειακή Επιτροπή των γιατρών του Νοσοκομείου μας καλούν όλους τους εργαζόμενους

σε τρίωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 10.30 έως 13.30 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

και σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11.00 έξω από τα γραφεία της 4ης ΥΠΕ στην Αριστοτέλους 16.

Καλούν τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων της πόλης μας, τους συνδικαλιστικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα, τους εκφραστές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση για την

 

1. Aμεση και οριστική απόσυρση των μέτρων για μεταφορά των κλινικών από το Νοσοκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ» στο Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨ και τη λήψη μέτρων για ενίσχυση της καλής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨

 

2. Για να υπάρξουν σαφείς και έμπρακτες δεσμεύσεις από τον Υπουργό Υγείας και τον ΔΥΠΕάρχη που να οδηγούν με σύντομο χρονοδιάγραμμα στην ανέγερση νέας πτέρυγας στο Γ.Ν.¨Αγ.Παυλος¨με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα(ΕΣΠΑ).

 

3.Για την άμεση απομάκρυνση του Αμιάντου από τα κτίρια του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨

 

4. Για να μην απολυθούν 65 εργαζομενοι της Euromedica

 

5. Για να μην υποβαθμιστεί η Δημόσια Υγεία στην Ανατολική Θεσσαλονίκη .

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΤΟΥ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨

Θεσσαλονικη 14/1/2013.

 

Οι  γιατροί του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ πραγματοποίησαν σήμερα  συγκέντρωση με την παρουσία του Προεδρού της ΕΝΙΘ κ. Χρήστου Παπαστεργίου και μελών του Δ.Σ. της ΕΝΙΘ. Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια της ενημέρωσης της ΕΝΙΘ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί των Νοσοκομείων της πόλης μας. Συζητήθηκαν  το θέμα  των  δεδουλευμένων  εφημεριών και της αυθαίρετης εκκαθάρισης  αυτών από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, καθώς επίσης  και το οξύ-επίκαιρο θέμα του  Νοσοκομείου μας

Καθολικό  υπήρξε το αίτημα  των εργαζομένων, για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ   ανάκληση της απόφασης μεταφοράς  των τριών Κλινικών  στο Νοσοκομείο ¨Αγ.Παύλος¨  του  ΔΥΠΕάρχη  κ. Βεντούρη  και της ενίσχυσης  της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨.

Προτάθηκε δέσμη μέτρων που εξασφαλίζουν και ενισχύουν την απρόσκοπτη και αδιατάρακτη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

  • Η  άμεση  Ανάκληση των εντολών για τις ατομικές μετακινήσεις γιατρών και  υγειονομικού προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία και επιστροφή τους στο Νοσοκομείο ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨.
  • Η  άμεση ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ  στο πρόγραμμα εφημεριών Πόλης του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ για το μήνα Φεβρουάριο  των τριών Κλινικών οι οποίες με εντολή του ΔΥΠΕάρχη κ. Βεντούρη αποκλείστηκαν από τις εφημερίες του Νοσοκομείου μας.
  • Η  εφαρμογή του  Νέου Οργανισμού ,που εξασφαλίζει την λειτουργία του Νοσοκομείου μας , συνολικά σαν Οργανική Μονάδα  του Παραρτήματος «ΠΑΝΑΓΊΑ»  με τις  Κλινικές και Εργαστήρια  που καταγράφονται και λειτουργούν σήμερα  καθώς  τη στελέχωσή  του με ΟΛΟ το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει σήμερα, στα πλαίσια της  Διοικητικής του συνένωσης με το Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨.  Ο οργανισμός αυτός του Νοσοκομείου,  αν και  πρόσφατα   δημοσιεύτηκε, ΦΕΚ/12/12/2012,  άρχισε  «συστηματικά»  να υπονομεύεται και να αποψιλώνεται   με  τις  πρόσφατες « αποφάσεις»  της  Διοίκησης του Γ.Ν. ¨Αγ. Παύλος¨ και  της 4ης ΥΠΕ.
  • Αμεση κάλυψη των βασικών  αναγκών  των Κλινικών  και Εργαστηρίων  του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨  σε υποδομές – εξοπλισμό ,  καθώς  και  ιατρικό –   νοσηλευτικό  προσωπικό, για  την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ  του  στην  Ασφαλή και Ποιοτική λειτουργία  που  είχε μέχρι πρόσφατα.

  Ταυτόχρονα στηρίζουν την κοινή απόφαση των τεσσάρων Δημάρχων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης  και της Ε.Ν.Ι.Θ. που τους εκφράζει απόλυτα και ζητά :
  1. Την
άμεση και οριστική απόσυρση των μέτρων για μεταφορά των κλινικών από το Νοσοκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ» στο Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨ και τη λήψη μέτρων για ενίσχυση της καλής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨

 2. Σαφείς και έμπρακτες δεσμεύσεις από τον Υπουργό Υγείας και τον ΔΥΠΕάρχη που να οδηγούν με σύντομο χρονοδιάγραμμα στην ανέγερση νέας πτέρυγας στο Γ.Ν.¨Αγ.Παυλος¨ με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά  προγράμματα (ΕΣΠΑ).

 Η συγκέντρωση των γιατρών του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ αποφάσισε στα πλαίσια της 24ωρης  Απεργίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου της Πέμπτης 17/1/2013 να καλέσει όλους  τους  Συναδέλφους ,  όλους τους  Υγειονομικούς ,κάθε εργαζόμενο της Πόλης μας και  τους συνδικαλιστικούς   φορείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  

 την  ΠΕΜΠΤΗ  17  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2013  στις 11.00   

 μπροστά  από  τα  γραφεία  της  4ης ΥΠΕ στην  Αριστοτέλους  16

για να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια σε αυτούς που μεθοδεύουν τον κατακερματισμό και το  κλείσιμο  μιάς  λειτουργικής  Δημόσιας  Νοσοκομειακής Μονάδας ,  όπως  είναι το Νοσοκομείο ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ , στέλνουν  στην ανεργία 65 εργαζόμενους της Euromedica  και  υπονομεύουν  ανεπανόρθωτα   τη Δωρεάν – Δημόσια  Περίθαλψη  στα πλαίσια του Ε.Σ.Υ. , στη Πόλη μας τη Θεσσαλονίκη ,  στερώντας  σε Δύσκολους καιρούς  , το βασικό  Ανθρώπινο  Δικαίωμα  της απρόσκοπτης πρόσβασης  ΟΛΩΝ ,  στο Δημόσιο Σύστημα  Υγείας  .         

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ 

Ε.Ν.Ι.Θ.