Ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών με έκπτωση 23% μέσω των συνδικάτων

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

Σας κάνουμε γνωστό ότι μετά από διαπραγματεύσεις με τον ΟΑΣΑ καταλήξαμε σε συμφωνία για έκπτωση 23% στις ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών στα υπό τον ΟΑΣΑ συγκοινωνιακά μέσα στην Αττική. Η έκπτωση αυτή είναι μικρότερη κατά 2% από πέρσι που ήταν 25%. Αρχικά ο ΟΑΣΑ επέμενε να μειωθεί η έκπτωση κατά πολύ περισσότερο και τελικά επήλθε η συμφωνία στη μείωση μόνο κατά 2%. Εμείς βέβαια καταγγέλλουμε αυτή τη λογική των μειώσεων στην έκπτωση και την πρόσθετη επιβάρυνσή μας, ειδικά τώρα που λόγω των ποικίλων εισοδηματικών μας περικοπών, βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και γι’ αυτό απαιτούμε μεγαλύτερες εκπτώσεις. Ανάλογες εκπτώσεις ζητούμε και για τα υπεραστικά συγκοινωνιακά μέσα στα οποία έχουμε στείλει σχετική επιστολή και ζητούμε συνάντηση με τις υπεύθυνες διοικήσεις των φορέων τους.

 

Με βάση λοιπόν τη συμφωνία μας με τον ΟΑΣΑ οι τιμές των καρτών διαμορφώνονται ως εξής:

1.Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα: ισχύει για λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό (μέχρι το Κορωπί) και προαστιακό (στο τμήμα της γραμμής του Μαγούλα – Πειραιάς – Κορωπί)
Τιμή 450 € μείον 23% = 346,5

2.Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για Λεωφορεία, Τρόλεϊ, και Τραμ. Όλες οι γραμμές εκτός οι γραμμές express του αεροδρομίου και το τμήμα Βάρκιζα – Σαρωνίδα της γραμμής Ε22 Τιμή 200€ μείον 23% = 154 €

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι ομοσπονδίες οφείλουν να ενημερώσουν τους συλλόγους μέλη τους για τα παρακάτω:

-Ο κάθε σύλλογος ορίζει μέλος ή μέλη της διοίκησης του ως υπεύθυνο-ους.
-Ενημερώνει άμεσα τα φυσικά μέλη για τα σχετικά με τις κάρτες και τους ορίζει χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να προσκομίσουν στο ΔΣ του Συλλόγου, τα χρήματα και τις φωτογραφίες για τις κάρτες (επειδή φέτος με ευθύνη του ΟΑΣΑ αργήσαμε, θα πρέπει να επισπευστούν οι ενέργειες, έτσι ώστε τέσσερις μέρες πριν λήξει ο τρέχον μήνας, να έχουν τακτοποιηθεί όλοι).
-Ο υπεύθυνος – οι του συλλόγου μόλις συγκεντρώσουν όλα τα χρήματα τα καταθέτουν ως μετρητά ή ως επιταγή στην Τράπεζα Πειραιώς στο λογαριασμό του ΟΑΣΑ υπ’ αριθ. 150172026000-5026-008672-498 και παίρνουν καταθετήρια απόδειξη.
-Με την απόδειξη αυτή έρχονται στην ΑΔΕΔΥ και η ΑΔΕΔΥ χορηγεί βεβαίωση ότι ο σύλλογος ανήκει στη δύναμη της ΑΔΕΔΥ.

Με τη βεβαίωση αυτή και την καταθετήρια απόδειξη ο υπεύθυνος-οι μεταβαίνουν στα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, α΄ όροφος, ώρες 8.00πμ – 14.15μμ) και παίρνουν τις κάρτες πάνω στις οποίες επικολλούν τις αντίστοιχες φωτογραφίες και τις σφραγίζουν είτε στον ΟΑΣΑ είτε στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.

Σημείωση: Ο υπεύθυνος-οι του κάθε συλλόγου δίνουν την καταθετήρια απόδειξη στον ΟΑΣΑ και ταυτόχρονα σημείωμα που λέει ότι τα χρήματα της καταθετήριας απόδειξης αντιστοιχούν σε χ κάρτες μεγάλες και σε ψ μικρές. Στον ΟΑΣΑ δεν δίνουν ονόματα και άλλα στοιχεία των μελών τους που θα πάρουν κάρτες.
Επίσης για να υπάρξει τάξη και καλύτερη εξυπηρέτηση, θα πηγαίνουν στον ΟΑΣΑ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την ΑΔΕΔΥ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.