Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Αττικού Νοσοκομείου

26

Η κατάσταση με τα ράντζα και την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Αττικό έχει φτάσει στο απροχώρητο. Για τους λόγους αυτούς σε γενική συνέλευση την Παρασκευή 25/01/2013 αποφασίσαμε:

 Η γενική εφημερία του Νοσοκομείου το Σάββατο 26/01/2013 δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, καθώς το νοσοκομείο είναι υπερπλήρες και γεμάτο με ράντζα. Την ευθύνη για ό,τι συμβεί, καθώς και για το διαρκές εφημεριακό χάος στο νοσοκομείο μας, έχει αποκλειστικά το Υπουργείο Υγείας και οι περιφερειακές υπηρεσίες του, που διαλύουν το ΕΣΥ και τη δημόσια υγεία, κλείνουν νοσοκομεία και τμήματα, απολύουν ή θέτουν σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους, αντί να προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Αρνούνται ακόμα και το στοιχειώδες, να εντάξουν το ΑΤΤΙΚΟ σε πρόγραμμα συνεφημέρευσης με άλλο ή άλλα νοσοκομεία.

  • Επιδιώκουμε να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα το καθεστώς των ράντζων / «φορείων» στο Νοσοκομείο και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του με ασφαλή τρόπο και ανθρωπιστικό πνεύμα για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.
  • Αποφασίζουμε για τη Δευτέρα 28 και Τρίτη 29/1/2013 συγκέντρωση στο γραφείο κίνησης και έλεγχο των τακτικών εισαγωγών. Αυτές δεν θα πραγματοποιούνται αν η αντίστοιχη κλινική δεν έχει κενό τουλάχιστον το 25% των κλινών της (σύμφωνα με τον κανονισμό). Εξαιρούνται οι εισαγωγές των ογκολογικών ασθενών, που είναι σε πρόγραμμα ΧΜΘ ή Ακτινοθεραπείας, των παιδιών (Παιδιατρική Κλινική), των επιτόκων (Μαιευτική Κλινική) και των αιμοκαθαρόμενων ασθενών. Στη συνέχεια πραγματοποιούμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.
  • Παράλληλα προχωρούμε σε ολοήμερο κλείσιμο των Ταμείων των εξωτερικών ιατρείων και του ακτινολογικού τμήματος.
  • Συμμετέχουμε στην πανυγειονομική απεργία της 31/1/2013, που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ για την ανατροπή των πολιτικών υποβάθμισης και διάλυσης του ΕΣΥ και την αποτροπή των απολύσεων – διαθεσιμοτήτων μέσω της έκδοσης νέων οργανισμών.
  • Καταδικάζουμε την τρομοκρατία της κυβέρνησης απέναντι στους συναδέλφους μας του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, που δεν διστάζει να επιβάλλει «στρατιωτικό νόμο» για το σπάσιμο της απεργίας τους. Στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό τους, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και το συντονισμό των σωματείων των ΜΜΜ, και προκηρύσσουμε στάση εργασίας 12-4μμ, σήμερα 25/1/2013 και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

 

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ