Εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια

Συγκέντρωση στις 1 μμ στο Αμαξοστάσιο στα Σεπόλια και στις 4 μμ πορεία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Μετά την αντιδημοκρατική απόφαση της Κυβέρνησης για επίταξη των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης προχώρησε σε μια ακόμα αντιδημοκρατική ενέργεια εισβάλοντας στο χώρο του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια.

Συγκεκριμένα με επέμβαση ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα της Παρασκευής, «έσπασε» βίαια την κατάληψη του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια.

 Στην επιχείρηση συμμετείχαν επτά διμοιρίες των ΜΑΤ, οι επικεφαλείς των οποίων, αφού έσπασαν την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου, εισήλθαν εντός του αμαξοστασίου.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις απεργών και εργαζομένων που βρίσκονταν στο χώρο για συμπαράσταση οι οποοί πιθανολογείται ότι οδηγούνται με λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ στη ΓΑΔΑ
Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, με τους δρόμους περιμετρικά του αμαξοστασίου να έχουν αποκλειστεί από περιπολικά και κλούβες, ενώ αστυνομικοί δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στους πολίτες.

Οι εργαζόμενοι παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και Πειραιά σήμερα.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν στις 1 το μεσημέρι τα Σωματεία των μέσων μεταφοράς στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια. Θα ακολουθήσει πορεία στο σύνταγμα στις 4 το απόγευμα.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση τόσο στην ΑΔΕΔΥ όσο και στην ΠΟΕΔΗΝ ζήτησαν την προκύρηξη στάσης εργασίας σήμερα Παρασκευή προκειμένου να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους απεργούς των μέσων μεταφοράς, και να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους στην υγεία να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.