Ψηφίσματα συμπαράστασης Σωματείων Νοσοκομείων και της ΠΟΕΔΗΝ στον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς

Δημοσιεύουμε ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και καταδίκης του αυταρχικού αντιδημοκρατικού κατήφορου της κυβέρνησης που εκδηλώθηκε με την επίταξη των απεργών στο ΜΜΜ.

Μέχρι στιγμής έχουμ στα χέρια μας σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ καθώς και από σωματεία εργαζομένων.

 

 

 

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ καταδικάζει την επίταξη – επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ

 

 

ΑΘΗΝΑ 25/01/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1135

ΠΡΟΣ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την επίταξη – επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και την χαρακτηρίζει παράνομη και αντιδημοκρατική ως πολιτική πρακτική.

Το μέτρο της επίταξης για να αντιμετωπιστούν οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια σε περαιτέρω περικοπές δικαιωμάτων και νέες δραματικές μειώσεις αποδοχών διαπνέεται από αυταρχική λογική και αντίληψη.

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων τους και καλύπτει τις απεργιακές και αγωνιστικές μορφές συμπαράστασης όπως στάσεις εργασίας κ.α. που προκηρύσσουν τα μέλη μας.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

   Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού καταδικάζουμε την βάρβαρη επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. που κορυφώθηκε με το πραξικοπηματικό μέτρο της επίταξης αποκαλύπτοντας το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της τρικομματικής κυβέρνησης .Για μια ακόμη φορά οι συνδικαλιστικές ελευθερίες μπαίνουν στο γύψο για να περάσουν οι ακραίοι αντεργατικοί σχεδιασμοί τους ,να τσακίσουν κάθε αντίσταση και να επιβάλλουν υποταγή στην πολιτική των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

 Καταγγέλουμε το χτύπημα των ΜΑΤ της συγκυβέρνησης στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια. Δηλώνουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. Αγωνιζόμαστε μαζί τους για να σταματήσουμε την μείωση των μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς και τις απολύσεις. Στηρίζουμε τις συλλογικές συμβάσεις και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα αυτών αλλά και όλων μας στην απεργία που έχει κατακτηθεί με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες.Στον αυταρχισμό και στον επιχειρούμενο διχασμό των εργαζόμενων από τη συγκυβέρνηση και τα ΜΜΕ απαντάμε με ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα.

      

Αθήνα 25/01/2013

                                                                                              

Για τη Γενική Συνέλευση

 

Ο πρόεδρος                                                                           Η γ.γραμματέας

 

Ηλίας Σιώρας                                                                    Βιβή Πασχάλη

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Αγ.Θωμά 17, Γουδή     Τηλ. 2132061185 – 6972265907


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

25 Ιανουαρίου 2013

Η βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις αποδοχές των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κορυφώνεται σήμερα με το πραξικοπηματικό μέτρο της επίταξης το οποίο ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης. Μετά τα κυβερνητικά τελεσίγραφα και τις απειλές για απολύσεις, ώστε να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να σταματήσουν τους απεργιακούς τους αγώνες στο Λεκανοπέδιο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προχωρά στην υλοποίηση των απειλών, ολισθαίνοντας σ’ ένα βαθιά αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο με την εφαρμογή χουντικών νόμων.
Η καταστροφική πολιτική της ισοπέδωσης των μισθών και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων διαπερνά πλέον κάθε χώρο δουλειάς -σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- και οδηγεί τους εργαζόμενους στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και στον «καιάδα» της ανεργίας. Γι’ αυτό και ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό και στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα ολόκληρου του κόσμου της εργασίας. Είναι αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ για να παραμείνουν Δημόσια ώστε να είναι προσιτά στον πολίτη.  Γι’ αυτό και το κυβερνητικό, αντεργατικό και ακραία αυταρχικό μέτρο της επίταξης αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία.
Απέναντι λοιπόν στον κυβερνητικό, αυταρχικό κατήφορο των επιτάξεων και των χυδαίων εκβιασμών, ώστε να καμφθούν οι απεργοί των μέσων μαζικής μεταφοράς είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να σταθούμε και να παλέψουμε δίπλα στους απεργούς και να στηρίξουμε τον δίκαιο και ηρωικό αγώνα τους.
Αυτοί που τελικά θα συντριβούν θα είναι οι συνεταίροι της μνημονιακής καταστροφής και όχι οι απεργοί-εργαζόμενοι.

 

Άμεση ανάκληση του μέτρου της επίταξης!

Αγώνας μέχρι τη νίκη!

Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας ο οποίος θα κορυφωθεί στις 31/1/2013 με την 24ωρη Πανελλαδική-Πανυγειονομική Απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12.00.
Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων

Ο Γενικός Γραμματέας                                  Ο Πρόεδρος

                                     
  Μακρής Ανδρέας                               Αντωνόπουλος Τάσος

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου, που βρίσκεται σε κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενο την ποιότητα περίθαλψης για λειτουργία με επάρκεια προσωπικού και νοσηλεία σε κλίνες και δωμάτια αντί για ράντζα / φορεία («επικουρικές κλίνες») σε διαδρόμους, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ και στον αγώνα τους. Όλοι μαζί παλεύουμε ενάντια στην εργασιακή και μισθολογική μας εξαθλίωση.

 

Χαϊδάρι, 21/01/2013

Όλοι σήμερα στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, στο κεντρικό αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, για να αποτρέψουμε την επιστράτευση των εργαζομένων και την επέμβαση της αστυνομίας. Η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι το όπλο μας.
Χαϊδάρι, 24/01/2013


 

 

 

 

 Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Πλαγιαννάκος                                      Μιχάλης Ρίζος

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

nosomeso@gmail.com

 

             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

O Συλλογος μας συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες. Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας.

Είναι αγώνας:

-ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

– για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.

– για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται. Κάτι που συμβαίνει και στο δικό μας χώρο,το χώρο της υγείας.

– για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την πλειοψηφία των εργαζόμενων ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας σε παράνομη ότι ειναι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική απέναντι στον εχθρό λαό και τους αγώνες του. Τη πρακτική αυτή την ξέρουμε, την εχουμε ζησει στο πετσι μας και την απορρίπτουμε.

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης—τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέμματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα. Αυτό τους καίει όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών»

 

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.

Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης.

 

Κανένας Μόνος του!!! Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!!