Να τσακίσει τα Συνδικάτα απειλεί ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης

28

του Aristerix

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Πρωθυπουργός του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης κ. Σαμαράς δήλωσε σε κυβερνητική σύσκεψη ότι θα τσακίσει τα συνδικάτα.

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της πολιτικής κωλοτούμπας έχει μικρή ιστορική μνήμη, αγνοώντας τις βαθιές ρίζες που έχουν τα συνδικάτα ακόμα και στην Ελληνική κοινωνία μιλώντας για συντριβή του εργατικού κινήματος που ιστορικά ένα μεγάλο μέρος από τα στελέχη του έχουν αντέξει σε διώξεις φυλακές και εξορίες.

 

Φαντάζεται βεβαίως ο κ. Σαμαράς ότι μιλά σε συνδικαλιστές της περιόδου του Καρακίτσου, ίσως και σε κάποιους κυβερνητικούς συνδικαλιστές που συχνάζουν στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Συγγρού.

Βεβαίως σήμερα ο κ. Σαμαράς αφού ξεπέρασε την αντιμνημονιακή ρητορική, δίνει «εξετάσεις» στο κεφάλαιο και τους δανειστές με μια επιθετική φρασεολογία απέναντι στα συνδικάτα με όπλο του την βία τα ΜΑΤ και τα αυταρχικά αντιδημοκρατικά μέτρα.

Με τις πλάτες του κεφαλαίου των καναλαρχών και των κατασταλτικών μηχανισμών απειλεί έντρομος μπροστά στον κίνδυνο η βάρβαρη αντεργατική του πολιτική να δεχτεί ένα ακόμα πλήγμα. Γνωρίζει καλά ότι αυτή η πολιτική, χωρίς την αυτή τη στήριξη θα είχε καταρρεύσει. «Τζάμπα μάγκας» δηλαδή ο κ. Σαμαράς