Οι μετακινήσεις εργαζομένων βάζουν λουκέτο και στο 3ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ

Ανακοινωθηκαν σημερα (Τρίτη 5-2-13) 36 μετακινησεις νοσηλευτων απο 3ο Θεραπευτηριο ΙΚΑ-παραρτημα Πολυκλινικης στο Γενικό Κρατικο και στο Ογκολογικο Κηφισιας [δημοσιεύτηκε η απόφαση στη διαυγεια] καθως και 2 σε Ευαγγελισμο με προφορικη εντολη Διοικητη Ευαγγελισμου, αποδυναμωνοντας και θετοντας σε κινδυνο την ασφαλεια λειτουργιας της εκει ΜΑΦ,. Ακολουθούν αμεσα και οι μετακινήσεις των 7 αναισθησιολογων απο Πολυκλινικη σε Ευαγγελισμο.
Ουσιαστικα προκειται για την διαλυση του 3ου Θεραπευτηριου ΙΚΑ και της Πολυκλινικης.

Αυριο Τετάρτη στις 1 το μεσημέρι, υπάρχει κάλεσμα στους εργαζομενους, αλλά και σε συλλογικοτητες, συνταξιουχους, φιλους και ασθενεις στην 1η ΥΠΕ να διαμαρτυρηθουμε γιά αυτη την ανθυγιεινη πολιτικη της κυβερνησης.

 

Κωσταντής Αποστόλης μελος του ΔΣ του Σωματείου Νοσοκομείου Ευαγγελισμός


Ακολουθεί κοινή ανακοίνωση των Σωματείων Ευαγγελισμού και Πολυκλινικής

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΑΘΗΝΑ 6/2/2013

Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει οριστικά το πρώην 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ στην πλατεία Κάνιγγος και να υποβαθμίσει πλήρως την ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ μέχρι και το οριστικό της κλείσιμο.
Χάνονται 40 νοσηλευτικές κλίνες μεταξύ των οποίων 5 κλίνες ΜΕΘ, 16 νεφροπαθών και μένει στο ράφι τεράστιας αξίας εξοπλισμός και, όλα αυτά, στο όνομα του εξορθολογισμού (όπως επιβάλλουν ΔΝΤ – ΕΕ).
Μετακινούνται βάναυσα εργαζόμενοι με 3μηνες μετακινήσεις αρχικά. Καταργώντας δομές και οργανικές θέσεις, ο κίνδυνος απόλυσης είναι άμεσος με την εφαρμογή των πλαισίων που προβλέπουν μαζικές απολύσεις από το δημόσιο.
Κυβέρνηση – Υγειονομική Περιφέρεια – Διοίκηση ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ, έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις ότι δεν θα θιγεί καμία δημόσια δομή υγείας και δεν θα απειληθεί κανένας εργαζόμενος. Χοντρό ψέμα!
Την Παρασκευή 8/2/13 καλούμε υγειονομικούς, φορείς ασθενών, συνδικάτα, συλλόγους γυναικών, συνταξιούχων κ.λπ. στις 10 το πρωί στην είσοδο του 3ου Θεραπευτηρίου, Καποδιστρίου 4 στην πλατεία Κάνιγγος, και πορεία στο υπουργείο Υγείας.
Να μην κλείσει το 3ο Θεραπευτήριο.
Να μην υποβαθμιστεί η Πολυκλινική.
Να αναπτυχθούν όλες οι δομές με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, γιατί η ταλαιπωρία των ασθενών δεν θα έχει τέλος.
Καμία συγχώνευση, καμία μετακίνηση εργαζόμενου.
Κανείς συνάδελφος να μην παραλάβει τη μετακίνησή του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ!