Το »μαύρο μέτωπο» έστειλε αστυνομικούς στη συνεδρίαση του συντονισμού σωματείων

Σήμερα έγινε και αυτό. Είχαμε «επίσκεψη» ένστολων αστυνομικών στα Γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών που πραγματοποιούνταν συνεδρίαση τού συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι αστυνομικοί αφού ανέβηκαν στον 4ο όροφο του κτιρίου δήλωσαν ότι βρέθηκαν εκεί για να ελέγξουν αν «τηρείται η τάξη».

Μετά το τέλος της συνεδρίασης συνδικαλιστές από το συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων έκαναν παράσταση στο διοικητή  του Αστυνομικού Τμήματος της Ακρόπολης.

Read MoreΠαρά την προσπάθεια του διοικητή να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να θεωρήσει το γεγονός ασήμαντο στην συζήτηση επιβεβαίωσε ότι είναι μια συνήθης πρακτική ο έλεγχος για την »τήρηση της τάξης» και ότι η επίσκεψη στην συνεδρίαση έγινε μετά από σήμα που υπήρξε…

Δεν είναι λοιπόν μόνο ο αυταρχισμός, οι συλλήψεις συνδικαλιστών και το χτύπημα των εργατικών αγώνων με κάθε μέσο τα μέσα που χρησιμοποιεί η συγκυβέρνηση. Φαίνεται ότι πλέον ξεθάβει και πρακτικές του σκοτεινού παρελθόντος και δεν αρκούνται όπως τότε στο χαφιέ της γειτονιάς αλλά επιλέγουν φανερά την παρακολούθηση της συνδικαλιστικής δράσης με αστυνομικές δυνάμεις.

Απέναντι σε αυτές τις αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες πρακτικές πρέπει τα συνδικάτα να τώρα να απαντήσουν σε αυτές τις αντιδημοκρατικές εξελίξεις. Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει έναν ολισθηρό δρόμο και πρέπει τώρα να τον ανακόψουμε πριν είναι πολύ αργά.Ήδη ο συντονισμός πρωτοβάθμιων Σωματείων οργανώνει την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 9 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ Προστασία του Πολίτη (Κατεχάκη και Μεσογείων)

 

Ακολουθεί ανακοίνωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Καταγγελία για την παρουσία  ένστολων αστυνομικών στη  σύσκεψη του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ 9.00 πμ (Κατεχάκη και Μεσογείων)

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, σε όλο τον λαό που εξαθλιώνεται μέρα με την μέρα από την βαρβαρότητα του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-συγκυβέρνησης-τρόικας, την χτεσινή απρόκλητη και πρωτοφανή παρέμβαση της αστυνομίας στην Συνέλευση των εκπροσώπων του Συντονισμού στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Στις 7 περίπου το απόγευμα και ενώ είχε αρχίσει η Συνέλευση, δύο ένστολοι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στην είσοδο των γραφείων  του σωματείου, διέκοψαν την διαδικασία και ρώτησαν αν εκεί διεξάγεται η Συνέλευση του Συντονισμού. Στη δικαιολογημένη αντίδραση των συναδέλφων απάντησαν ότι γνώριζαν ήδη ότι επρόκειτο για Συνέλευση εργαζομένων και όχι για συγκέντρωση αλλά παρόλα αυτά δήλωσαν ότι είχαν εντολή να διερευνήσουν αν τίθενται ζητήματα «τάξης και ασφάλειας»!

Μετά την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων τα όργανα του «νόμου και της τάξης» αποχώρησαν. Στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στη συνέχεια από συνδικαλιστές στο Α.Τ Ακρόπολης, ο διοικητής που είχε εσπευσμένα φτάσει στο γραφείο του – προφανώς για να επιληφθεί ο ίδιος της υπόθεσης – παραδέχτηκε ότι είχε δοθεί εντολή στο Α.Τ από τα κεντρικά γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για να ελεγχθεί η εργατική συνέλευση του Συντονισμού, αλλά απέδωσε το επεισόδιο, στον υπερβάλλοντα ζήλο των συγκεκριμένων αστυνομικών, ζητώντας συγγνώμη από τους συναδέλφους συνδικαλιστές που του ζητούσαν επίμονα εξηγήσεις.

Είναι προφανές ότι όχι μόνο λειτουργεί το συνδικαλιστικό της ασφάλειας αλλά και επιλέγει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Το συγκεκριμένο περιστατικό εντάσσεται, στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης και στην προσπάθεια κατάργησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ο κρατικός ολοκληρωτισμός γίνεται καθημερινά όλο πιο απειλητικός απέναντι στους εργαζόμενους και σε κάθε αγωνιζόμενο. Οι στοιχειώδεις πολιτικές, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες αμφισβητούνται ευθέως και με σαφήνεια πλέον. Μετά την επιστράτευση των απεργών,  η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει δια νόμου το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία!

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό και αποφασιστικό τρόπο προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι, το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί, όποιο τρόπο και μέσο κι αν χρησιμοποιήσει, το ολοκληρωτικό καθεστώς των μνημονίων, για να πετύχει  την ισοπέδωση κάθε εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος που έχει κατακτήσει ο εργαζόμενος λαός αυτής της χώρας με αμέτρητους αγώνες και θυσίες.

Θα δώσουμε, διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα, για να ανατραπούν οι πολιτικές που εξαθλιώνουν τις ζωές μας, για να ξεριζωθεί η σύγχρονη «χούντα» κεφαλαίου-κυβέρνησης-Ευρωπαικής Ένωσης.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν άμεσα, αποφασιστικά και με κάθε τρόπο, αυτού του είδους τις προκλήσεις.