Παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονισμού Σωματείων στο Υπ Πρ. Πολίτη

Έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης βρέθηκαν το πρωί μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την παρουσία ένστολων αστυνομικών στη σύσκεψη του συντονισμού των σωματείων. Στην είσοδο του υπουργείου είναι παρατεταγμένες τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ.

 

«Το γεγονός ότι τόσο ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως όσο και οι ίδιοι οι ένστολοι αστυνομικοί παραδέχτηκαν ότι τα αστυνομικά όργανα είχαν εντολή να διερευνήσουν αν τίθεται ζήτημα ‘τάξης και ασφάλειας’, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, αποδεικνύει ότι το περιστατικό αυτό εντάσσεται στη λογική της έντασης που έχει επιλέξει η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Επιβεβαιώνει δε ότι ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει, επίσης, ότι την απάντηση, στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας και στη στοχοποίηση των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος, θα τη δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τη μεγάλη και μαχητική συμμετοχή τους στην 24ωρη γενική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου.

πηγή in.gr