Αυτ. Παρέμβαση: Χιλιάδες απολύσεις για να παραδοθεί το δημόσιο στα «νύχια» των ιδιωτών

27

Η έκδοση των πρώτων οργανογραμμάτων στα υπουργεία, που μειώνουν κατά 50% και πάνω τις οργανικές μονάδες, έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση μας ότι η συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα, με βάση τις μνημονιακές τους δεσμεύσεις, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο.

Η Συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα σχεδιάζουν να μετατρέψουν τα υπουργεία και τους οργανισμούς του δημοσίου σε ένα επιτελείο, που θα μοιράζει «δουλειές» στους ιδιώτες, προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Από αυτή την εξέλιξη οι μόνοι που θα χάσουν είναι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που θα καλούνται καθημερινά να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά που το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει δωρεάν σε όλους.

Η απάντηση σε αυτή την βάρβαρη και αντικοινωνική πολιτική δεν μπορεί να είναι άλλη από την ένταση των λαϊκών αγώνων με στόχο την ανατροπή της.

Η απεργία στις 20 Φλεβάρη, ας γίνει το εφαλτήριο στην προσπάθεια για βάλουμε τέλος στα αντεργατικά μέτρα και τα μνημόνια, που προωθούν και επιβάλλουν Συγκυβέρνηση Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ.

15-2-2013