Ενωτική Κίνηση Ψυχ. Ν Θεσ/νίκης: Για να δώσουμε όραμα και προοπτική

30

…και να που τα κατάφεραν να διαλύσουν την υγεία, την παιδεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εθνική οικονομία, να φτωχοποιήσουν έναν ολόκληρο λαό, να οδηγήσουν σε απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους.
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν εν πλήρη ομοψυχία το καταστροφικό τους. Τα Μνημόνια και ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή προς όφελος του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου.

Και ενώ όλοι οι οικονομικοί δείκτες αποτυπώνουν την αποτυχία του «προγράμματος», η κυβέρνηση και τα φερέφωνα των δανειστών-τοκογλύφων, μιλούν για αναπτυξιακή πορεία.
Με 1,5 εκατομμύριο άνεργους, χιλιάδες άστεγους, ανασφάλιστους, μετανάστευση των νέων, εξαθλίωση, εγκληματικότητα, αυτοκτονίες. Και το πρόγραμμα συνεχίζεται με χιλιάδες νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Και εν μέσω καταστροφής βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο φασισμός με εκφραστή τη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Και οι εργαζόμενοι; Γιατί δεν κατάφεραν να ανακόψουν τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των μνημονίων;
Χρόνια κομματικού συνδικαλισμού, με τους αρχισυνδικαλιστές μεγάλους και μικρούς, να εξαργυρώνουν τη δράση τους με κρατικά αξιώματα, βουλευτιλίκια και υπουργιλίκια, προς όφελος των κομμάτων εξουσίας και της εργοδοσίας οδήγησαν στην απογοήτευση και την απαξίωση του συνδικαλισμού. Και το συνδικαλιστικό κίνημα βρέθηκε σε μια δύσκολη συγκυρία αποδυναμωμένο, αποπροσανατολισμένο και απομαζικοποιημένο.
Όμως ήρθε η ώρα να αντισταθούμε, να περάσουμε στην επίθεση. Αποφασισμένοι, ενωμένοι και δυνατοί μπορούμε να τους νικήσουμε. Με όπλα την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και τη συμμετοχική δημοκρατία μπορούμε να τσακίσουμε την κυβερνητική πολιτική, να σταματήσουμε την καταστροφή, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Δεν είμαστε αυτοφυείς. Ερχόμαστε από πολύ μακριά και πάμε πολύ μακριά. Γνωριστήκαμε στους αγώνες, στις συνελεύσεις, στις καταλήψεις, στους δρόμους.
Διεκδικούμε ένα νέο σωματείο, αντάξιο των καιρών. Το οποίο θα επανακτήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους εργαζομένους, με δημοκρατικές διαδικασίες και αυτοοργάνωση, με τακτικές συνελεύσεις για τη συνδιαμόρφωση θέσεων και τρόπων δράσης, για να αποτραπούν οι απολύσεις, η «ύποπτη» αξιολόγηση, οι εφεδρείες, η διαθεσιμότητα, η κατάργηση οργανικών θέσεων. Για ένα νοσοκομείο ανοιχτό και αλληλέγγυο σε ανασφάλιστους έλληνες και μετανάστες, για δωρεάν υγεία για όλους.
Για ένα πραγματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, αγωνιζόμαστε για:
-να μη χαθεί καμία θέση εργασίας
-χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ
Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων, μαζί με τους εργαζόμενους στο ΨΝΘ, θα συνταχθεί με τους αγώνες του ελληνικού λαού για να ξεπεράσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα, να διώξουμε τους υπαλλήλους της τρόικας, να αντιμετωπίσουμε την κρατική καταστολή, να τσακίσουμε το φασισμό και να δώσουμε όραμα και προοπτική.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Θ.

Προηγούμενο άρθροΟΕΝΓΕ: Να σταματήσει η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης του Γιατρού Δ Αδαμίδη
Επόμενο άρθροΑ. Ξανθός: Η κατάσταση στην Υγεία και οι στόχοι της Αριστεράς