Ενωτική Κίνηση Ν. Σωτηρίας: Να ανοίξουμε νέους δρόμους

28

Εμείς, οι εργαζόμενοι του Σωτηρία , βλέπουμε τα τελευταία χρόνια τις μνημονιακές πολιτικές να κατεδαφίζουν τους μισθούς και τα εργασιακά μας δικαιώματα . Βλέπουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας και Παιδείας να καταρρέει, μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξαφανίζονται και ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας να οδηγείται στην εξαθλίωση.

 Οι κυβερνήσεις του μνημονίου και της υποταγής με πρόσχημα το χρέος που αυτές δημιούργησαν μαζί με τις τράπεζες και το κεφάλαιο, έχουν επιδοθεί σε πρωτόγνωρο για την Ευρώπη σφαγιασμό των εργατικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα τον τελευταίο αιώνα.

Μοναδικός τους στόχος είναι η σωτηρία των τραπεζών, η πληρωμή των δανειστών –τοκογλύφων και η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν είναι η συλλογική ενοχή («μαζί τα φάγαμε»),η μαζική προπαγάνδα των ΜΜΕ-καναλαρχων και η βίαιη καταστολή κάθε αντίθετης φωνής.

Στο χώρο της δουλείας μας όλα αυτά είναι πια ορατά.

Το νοσοκομείο μας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, δεν υπάρχουν υλικά και φάρμακα, δουλεύουμε σε εξοντωτικές συνθήκες και ρυθμούς με την απειλή της απόλυσης με μισθούς που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των βασικών μας αναγκών. Το ρουσφέτι και το φακελάκι κυριαρχούν ,η ευνοιοκρατία και το δίκαιο του ισχυρότερου βασιλεύουν και έχει καταργηθεί οποιαδήποτε έννοια αξιοκρατίας ,συμμετοχής και συλλογικότητας.ι

Eίναι παράλογο ο οργανισμός του νοσοκομείου και η παραχώρηση του ΛΟΜΒΈΔΕΙΟΥ να είναι υπόθεση δύο ση τριών συνδικαλιστών οι οποίοι δεν συγκαλούν γενική συνέλευση εργαζομένων

Σε όλα αυτά λεμέ   ΩΣ ΕΔΩ

Θεωρούμε αναγκαία τη συγκρότηση μιας πλατειάς, ενωτικής συσπείρωσης στο νοσοκομείο μας με στόχο την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ και την ανατροπή των μνημονιακών και αντιλαϊκών πολιτικών που βίαια μας επιβάλλονται.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν άφορα μόνον εμάς σαν εργαζόμενους του Σωτηρία, άλλα και σαν ενεργούς πολίτες που η παρακαταθήκη μας για την επόμενη γενεά δεν θα πρέπει να είναι πόνος και δυστυχία, αλλά ελπίδα και αγώνας για ουσιαστική παιδεία ελευθερία και αξιοπρέπεια

Το τραγικό τέλος για τα δύο από τα πέντε αγόρια ,και τα αλλά τρία να παλεύουν με το θάνατο μας έχει συγκλονίσει γιατί είναι τα δικά μας παιδιά .Γιατί είναι πολύ άδικο και χωρίς μέλλον για την κοινωνία μας να χάνει τους νέους της με τον τρόπο αυτόν, η με άλλους τρόπους, γιατί η πατρίδα μας πληρώνει ακριβά που τα καλλίτερα μυαλά τ ης μεταναστεύουν η εξαθλιώνονται με την ανεργία να κτυπάει κόκκινο.

Πιστεύουμε ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την ουσιαστική συμμέτοχη των ίδιων των εργαζομένων σε αυτήν την προσπάθεια ανατροπής.

Είμαστε εναντίοι στις πρακτικές ,που χρόνια τώρα ακολουθούνται από μεγάλη μερίδα των συνδικαλιστών του Σωματείου μας που απομονώνουν και περιθωριοποιούν τους εργαζόμενους από το ζωντανό ,υγιές οργανωμένο κίνημα και τους οδηγούν στις ατομικές λύσεις και τον συμβιβασμό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που δεν «βολεύονται» στη σημερινή μιζέρια, που δεν προσδοκούν λύσεις από τους προθαλάμους των Διοικήσεων, που δεν ανέχονται άλλο αυτήν την κατάσταση να συμπορευτούν στην προσπάθεια μας αυτή.

Διεκδικούμε

Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό . Η Υγεία είναι κοινωνικό δικαίωμα.

Να σταματήσει η συρρίκνωση και διάλυση του ΕΣΥ, να στηριχτούν οικονομικά τα νοσοκομεία και ο ΕΟΠΥΥ και να μπει φρένο στη διαπλοκή των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της Υγείας.

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μέσω των συγχωνεύσεων –καταργήσεων και της αξιολόγησης των υπάλληλων που προωθούν η συγκυβέρνηση και τρόικα.

Να γίνουν   προσλήψεις   σε όλους τους κλάδους της υγείας.

Να φύγουν οι εκμεταλλευτές Εργολάβοι και οι υπηρέτες τους από τα νοσοκομεία.

Να παρθούν άμεσα μέτρα για φτωχούς ,ανέργους και νεολαία που βιώνουν σε συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής.

Να μπορούμε να ανασαίνουμε ελεύθερα στο χώρο της δουλείας μας

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ.

ΟΧΙ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΔΡΟΜΩΝ.

                                                                                                              

                                           ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ   ΣΩΤΗΡΙΑΣ (Ε.Κ.ΣΩ.)