Νοσοκομειακοί Γιατροί Ν Σερρών: Δεν πέρασε ο αυταρχισμός του Διοικητή του Νοσοκομείου

  Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν Σερρών

Σήμερα 8/3/13 ο διοικητής του νοσοκομείου έσυρε στον εισαγγελέα 7 ειδικούς γιατρούς γιατί προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας υλοποιώντας απόφαση γενικής συνέλευσης . Από τις 4/3/13 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι ιατροί λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών από τον Αύγουστο του 2012 απέχοντας από την πρωινή και εφημεριακή τους απασχόληση.

 

  Ο διοικητής του νοσοκομείου με περίσσιο θράσος και αναφέροντας ότι εκτελεί εντολές του Υπουργείου απέδωσε όλες τις ευθύνες για μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών και μη ασφαλή εφημέρευση του Νοσοκομείου στους γιατρούς!!!!

Στο Νοσοκομείο Σερρών οι γιατροί είμαστε απλήρωτοι για εφημερίες από τον Αύγουστο του 2012. Επίσης, οφείλονται οι υπερβάσεις από τον Ιούνιο του 2012 καθώς και τμήμα των πραγματοποιηθεισών εφημεριών Ιουνίου και Ιουλίου.

Εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε με εξοντωτικούς ρυθμούς, καταστρέφοντας την υγεία μας αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Η εντατικοποίηση  συνοδεύεται από άγριες περικοπές στους μισθούς μας, στην αποζημίωση της εφημερίων αλλά και με απλήρωτη δουλειά… Με όχημα τις ΜΚΟ, τη λεγόμενη «κοινωνική οικονομία», διευρύνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Οι συνάδελφοι ειδικευόμενοι αντιμετωπίζουν ακόμη πιο σκληρή εκμετάλλευση. Είναι υποχρεωμένοι να μπαλώνουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, σε βάρος οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και των ευέλικτων σχέσεων εργασίας, την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Το ζοφερό τοπίο που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία είναι συνέπεια της συνειδητής και σχεδιασμένης πολιτικής που θεωρεί την υγεία πηγή κερδοφορίας.

ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

·  Επίσχεση εργασίας ειδικών και ειδικευομένων

  • Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τη μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών
  • Ενημέρωση του εισαγγελέα για τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου
  • Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 14/3 και ώρα 13:30 για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων
  • να μην υποβαθμιστούν άλλο οι υπηρεσίες υγείας στο Ν. Σερρών
  • ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης
  • δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Καμία συγχώνευση ή κατάργηση, κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων

 

 

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΙΝΣ