Τραυματισμοί και χημικά η απάντηση στην «πολιορκία» Σαλμά στο Μεσολόγγι από κατοίκους της πόλης

Τραυματσμοί διαδηλωτών κατά την »φυγάδευση» Σαλμά

Μεγάλη ένταση στο Μεσολόγγι, έξω από το ξενοδοχείο «Θεοξένια», όπου φορείς και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το Σχέδιο Αθηνά και την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά που πραγματοποιούσε ανεπίσημη επίσκεψη στην πόλη.

Εξαγριωμένοι κάτοικοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από το ξενοδοχείο όπου μέσα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, έχει συναντήσεις με τοπικά κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Στο σημείο επικράτησε ένταση και μάλιστα η αστυνομία επιτέθηκε με ιδιαίτερη βιαιότητα στους διαδηλωτές και έκανε χρήση χημικών!  Μάλιστα νεώτερες πληροφορίες λένε ότι στην προσπάθεια να φυγαδευτεί ο Υπουργός, γύρω στις 4 το απόγευμα, από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου, τραυματίστηκε από αυτοκίνητο που τον μετέφερε νεαρός διαδηλωτής, ενώ άλλοι μιλούν ακόμα και για τραυματισμό διαδηλωτή από πλαστική σφαίρα, χωρίς αυτό να μπορεί να επιβεβαιωθεί επίσημα.

 Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται , οι κάτοικοι και φορεις της Ναυπάκτου, δεν προκάλεσαν τις αστυνομικές δυνάμεις και κάνουν από τη μεριά τους λόγο για «απρόκλητη επίθεση» απο την Αστυνομία που τους επιτέθηκε και τους έριξε χημικά, όταν ο αναπληρωτής υπουργός, δεν δέχθηκε να συναντήσει τον Δήμαρχο και εκπροσώπους φορέων.

Η συγκέντρωση των κατοίκων συνεχίζονταν μέχρι το απόγευμα σήμερα Κυριακή αφού οι κάτοικοι και οι φορείς δήλωναν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί εως ότου ο αν. Υπουργός Υγείας δεχτεί την επιτροπή των φορέων.

Παρ» όλα αυτά γύρω στις 4 το απόγευμα ο κ. Σαλμάς »φυγαδεύτηκε»‘ από την πίσω πόρτα του Ξενοδοχείου, ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία προχωρούσε σε νέα επίθεση στους διαδηλωτές για να τους παραπλανήσει και να διευκολύνει την »αποχώρηση» του υπουργού.

 

Δείτε και σχετικό ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα agriniopress

 

Απόδραση Σαλμά – παρασύρθηκαν πολίτες από αυτοκίνητο

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν πριν από λίγα λεπτά κατά την διάρκεια φυγάδευσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από το ξενοδοχείο, όπου βρίσκονταν αποκλεισμένος από εκατοντάδες πολίτες που διαμαρτύρονταν για το Σχέδιο «Αθηνά»

Μεσολογγίτες και Ναυπάκτιοι ήταν εξοργισμένοι με την στάση του υπουργού, ο οποίος ουσιαστικά, όπως λένε, αρνήθηκε να τους δει στο ξενοδοχείο, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση  με ψηφοφόρους του. Έτσι, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες απέκλισαν τον υπουργό εντός του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα τελικά ο κ. Σαλμάς να φύγει με επεισοδιακό τρόπο.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται ο κ. Σλαμάς με τους συνεργάτες του βγήκαν από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου και εισήλθαν τρέχοντας σε δυο αυτοκίνητα. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, άτομα προσέγγισαν τα δυο αυτοκίνητα,  τα όποια ανέπτυξαν όμως ιλιγγιώδη ταχύτητα και σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, παρέσυραν τρία άτομα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμούς, ενώ έξαλλοι πολίτες δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν μήνυση κατά του υπουργού.