Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών στην ΕΙΝΑΠ: Η πρότασή μας για τη συγκρότηση του προεδρείου

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Φλεβάρη στην ΕΙΝΑΠ ήταν μια πρώτη και ηχηρή απάντηση στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου στον χώρο της Υγείας.

Το ΜΕΤΩΠΟ των νοσοκομειακών γιατρών για την Δημόσια Υγεία,  μια νέα παράταξη στο χώρο των Νοσοκομειακών γιατρών, ξεκινώντας ένα αγώνα με αρνητικούς για αυτήν συσχετισμούς και με μηδενική εκπροσώπηση στο παλαιό  ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, μπόρεσε και κατέγραψε μια σημαντικότατη επιτυχία καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

 

Με βάση και τα αποτελέσματα των εκλογών, αποδεικνύεται η ορθότητα της προεκλογικής θέσης του ΜΕΤΩΠΟΥ για κοινή συμπόρευση της Αριστεράς, η οποία εάν είχε πραγματοποιηθεί, θα είχε καταγραφεί μια άνετη επικράτηση και θα είχε επιτύχει την απόλυτη ανατροπή των συσχετισμών στην ΕΙΝΑΠ.

 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί βιώνουν τα αδιέξοδα της σημερινής πολιτικής για την Υγεία, έχοντας εξαναγκαστεί σε αιματηρές μισθολογικές περικοπές κι έναν καθημερινό κυκεώνα τρομακτικών ελλείψεων σε φάρμακα και υλικοτεχνική υποδομή.

 Οι παρατάξεις-θιασώτες αυτής της τραγικής πολιτικής, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να διαθέτουν τους μηχανισμούς εκείνους που  παρήγαγε και εξακολουθεί να αναπαράγει το πελατειακό τους κράτος, απέτυχαν να παγιδεύσουν την πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών.

Κάθε προσπάθεια νοθείας αυτού του αποτελέσματος, κάθε προσπάθεια αποσιώπησης της αντιμνημονιακής – αντικυβερνητικής πλειοψηφίας στον χώρο των γιατρών, θα βρει αντιμέτωπο σύσσωμο το κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών.

Αποτελεί λοιπόν ανάγκη η αποτύπωση αυτή να βρει έκφραση και σε ένα αντίστοιχο προεδρείο της ΕΙΝΑΠ,  που με γνώμονα τα παραπάνω θα αντισταθεί στην κατεδάφιση του ΕΣΥ,  θα βάλει φρένο στην προσχεδιασμένη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την άρση της Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης και της μονιμότητας των γιατρών. Ένα προεδρείο το οποίο θα δώσει  αυτοπεποίθηση τον νοσοκομειακό γιατρό οργανώνοντας, συντονίζοντας και εμπνέοντας το Ιατρικό κίνημα ώστε να δώσει και να κερδίσει την  μάχη για ένα Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας υψηλής ποιότητας, για ένα νοσοκομειακό γιατρό με αξιοπρέπεια και μέλλον.

Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών που ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές, υπερψήφισε την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας με άξονες την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, την αποκατάσταση των μισθών των νοσοκομειακών γιατρών, τη νομοθετική ρύθμιση για τακτική αποπληρωμή των εφημεριών, τις προσλήψεις νέων γιατρών, την αναγκαία χρηματοδότηση του συστήματος από τον κρατικό προϋπολογισμό, την αντίθεση στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματική  δράση στο ΕΣΥ και την ενίσχυση της συνοχής του κινήματος των νοσοκομειακών γιατρών καλούμε τις παρατάξεις που έχουν την ίδια συναντίληψη μ΄ εμάς στη συγκρότηση ενός αντιπροσωπευτικού, αναλογικού, αντιμνημονιακού, κινηματικού αντικυβερνητικού προεδρείου στην ΕΙΝΑΠ που ως στόχο θα έχει την υλοποίηση του παραπάνω πλαισίου.

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και όχι της υπεκφυγής για όλους όσους αντιλαμβάνονται το μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς  χωρίς εμάς.