Υπο κατάρρευση λόγω περικοπών το Νοσοκομείο Ζακύνθου

της Δήμητρας Ευθυμιάδου *

Τελειώνουν τα τρόφιμα και στο νοσοκομείο Ζακύνθου! Καταρρέει το νοσοκομείο

Χωρίς τρόφιμα θα μείνουν στο τέλος του μήνα οι δεκάδες ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ζακύνθου καθώς τα μετρητά τελειώνουν και μαζί τους και τα αποθέματα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το πρόβλημα. Ήδη το νοσοκομείο παρουσιάζει ελλείψεις σε φάρμακα και βασικό υγειονομικό υλικό, ενώ για θέρμανση ούτε λόγος καθώς η περιορισμένη χρηματοδότηση δεν επιτρέπει ούτε την αγορά πετρελαίου.

 

Συνέπεια είναι οι άρρωστοι να ζεσταίνονται με δικές τους θερμάστρες εδώ και μέρες, ελπίζοντας βέβαια να μπει για τα καλά η άνοιξη και να ζεστάνει. Όσο για τις εφημερίες και τις υπερωρίες του προσωπικού, αυτές παραμένουν καιρό τώρα απλήρωτες.

 Γιατροί και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα περιορισμένα κονδύλια που εστάλησαν για το νοσοκομείο το οποίο μάλιστα λειτουργεί σε νέο κτίριο τριπλάσιο από ότι το παλαιό, γεγονός που αυξάνει τα έξοδα. Και να σκεφτεί κανείς ότι ενώ για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος απαιτούνται ετησίως τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ, για το 2013 δόθηκαν μόλις 1,2 εκατ.

 Η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών βγάζει κραυγή αγωνίας καθώς μέχρι τέλος του μήνα μπορεί να μην μπορεί να λειτουργήσει το νοσοκομείο καθώς όλα τελειώνουν. Από φάρμακα μέχρι τρόφιμα και υλικά. Ενδεικτικό είναι ότι παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου λόγω αδυναμίας λειτουργίας του νοσοκομείου καθώς και ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών.

 Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο είναι έτοιμο να καταρρεύσει λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου όπου συνήθως λόγω τουριστικής κίνησης παρουσιάζει πληρότητα 99% ενώ ο μέσος πληθυσμός του νησιού αγγίζει το καλοκαίρι τις 120.000.

– Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα iatropedia.gr