Για »Γαλλικά» και αποκλεισμό από την ενημέρωση καταγγέλει τον Σαλμά δημοσιογράφος του Υπουργείου

Η συντάκτρια Υγείας Δήμητρα Ευθυμιάδου, κατήγγειλε μέσω της Εφημερίδας της ότι δέχθηκε φραστική επίθεση από το M. Σαλμά καθώς και ότι με εντολή του αποκλείστηκε από κάθε ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας καταγγέλει σε δημοσίευμα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία:

«Το να ενοχλείται η εξουσία από τη δημοσιογραφική κριτική είναι σύνηθες. Το να δίνει όμως εντολή να μην υπάρχει καμία ενημέρωση προς τον αρμόδιο συντάκτη είναι μάλλον πρωτοφανές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ακολουθώντας τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», απαίτησε να μην ενημερώνεται ούτε καν για τις επίσημες συνεντεύξεις Τύπου η υπογράφουσα συντάκτρια Υγείας της «Ε» και προχωρά σε απολύτως επιλεκτικό κάλεσμα των ΜΜΕ.

Προηγήθηκε ο εκφοβισμός με τηλεφώνημα του ίδιου του κ. Σαλμά, ο οποίος, χρησιμοποιώντας «γαλλικά» για τον τρόπο γραφής της αλλά και για τη νοημοσύνη της, προειδοποίησε ότι «θα την κόψει από κάθε επίσημη ενημέρωση». Οπερ και εγένετο, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι η δημοκρατία είναι το τέλειο πολίτευμα μόνο όταν μας συμφέρει.

Αξίζει πάντως να αναρωτηθεί κανείς αν για τις πρωτοβουλίες του υπουργού είναι ενημερωμένη η λοιπή κυβέρνηση, καθέτως και οριζοντίως.

ΔΗΜ.ΕΥΘ. «

Η καταγγελία της Δημοσιογράφου είναι ιδιαίτερα σοβαρή γιατί τέτοιες συμπεριφορές έρχονται να περιορίσουν ακόμα και το δικαίωμα των δημοσιογράφων να κρίνουν την εξουσία. Να θυμίσουμε εδώ οτι ο κ. Σαλμάς είχε διώξει στο παρελθόν τον γνωστό και εγκριτο υγειονομικό συντάκτη του Ριζοσπάστη, Γιώργο Μουσγά, από το υπουργείο Υγείας, επειδή ο δημοσιογράφος διαμαρτυρήθηκε καθώς περίμενε 3 ολόκληρες ώρες για ενημέρωση, στο προγραμματισμένο ραντεβού Σαλμά με τους συντάκτες του υπουργείου.