Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στην πράξη…

Η τοπική εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ μετά από παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου δημοσιεύει στην έντυπη έκδοση και στη σελίδα της το διαδίκτυο, εκτός από ποια τμήματα εφημερεύουν στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, και ποια τμήματα ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ

  Δείτε αυτό το Σαββατοκύριακό πως διαμορφώνεται η λίστα με τα τμήματα του Νοσοκομείου που δεν εφημερεύουν: 

  Δεν εφημερεύουν: 

 

  Σάββατο 16 Μαρτίου: Πνευμονολογικό, Νευρολογικό, Δερματολογικό, Αναισθησιολογικό, Ορθοπαιδικό, Ωτορινολαρυγγολογικό, Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό, Οδοντιατρικό, Μικροβιολογικό, Αιματολογικό, Αιμοδοσία, Παθολογοανατομικό, Κέντρο Ψυχικής Υγείας. 

 Κυριακή 17 Μαρτίου: Πνευμονολογικό, Νευρολογικό, Δερματολογικό, Αναισθησιολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό, Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό, Οδοντιατρικό, Ακτινολογικό, Μικροβιολογικό, Αιματολογικό, Αιμοδοσία, Παθολογοανατομικό, Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

 Όπως φαίνεται, αυτό το Σαββατοκύριακο, της Μεγάλης Αποκριάς, δεν εφημερεύει στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου το αναισθησιολογικό τμήμα, κάτι που σημαίνει ότι τα επείγοντα περιστατικά που χρειάζονται χειρουργείο παραπέμπονται σε άλλα Νοσοκομεία.

 Επίσης μια σειρά από σημαντικές ειδικότητες δεν εφημερεύουν, ενώ αύριο Κυριακή δεν εφημερεύει ούτε το ακτινολογικό τμήμα, κάτι που σημαίνει ότι για τα έκτακτα περιστατικά  δεν θα λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος, ούτε μπορούν να γίνονται υπέρηχοι.

 Τα πράγματα όσο πάνε χειροτερεύουν και η λίστα με τις ειδικότητες που δεν εφημερεύουν αντικατοπτρίζει τη μεγάλη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας, που υποτίθεται ότι αποτελεί το κεντρικό νοσοκομείο σε επίπεδο νομού. Τα τεράστια κενά στο πρόγραμμα εφημεριών οφείλονται στην κατά 35% περικοπή του μηνιαίου κονδυλίου για τις εφημερίες που διαθέτει το Υπουργείο Υγείας για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου καθώς και σε θεσμικά εμπόδια.

 Πρέπει να σημειωθεί ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο – τριήμερο της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα εφημεριών, δεν θα εφημερεύει στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου το παιδιατρικό τμήμα, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως θα κλείσει για 3 μέρες η παιδιατρική κλινική.

πηγή: Νέα του Μαραμπέλλου