Ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ υπόσχεται και απειλεί, οι γιατροί απαντούν με στάσεις εργασίας

30

Η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ μετά από τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/3, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με τρίωρες στάσεις εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα κατά τις ώρες 9-12 για τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη. Την ερχόμενη Πέμπτη θα προσέλθουν σε νέα Γενική Συνέλευση για να επανακαθορίσουν την στάση τους.

Παράλληλα με ανακοίνωση που εξέδωσαν καταγγέλλουν τον Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ.Βεντούρη για «όργιο τρομοκρατίας» σε βάρος των γιατρών και απειλές σε ειδικευόμενους γιατρούς.

 

Η επίσκεψη του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Σερρών

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θρασύβουλος Βεντούρης επισκέφθηκε την τετάρτη 13/3 το Νοσοκομείο Σερρών και υποσχέθηκε την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών στους ιατρούς του νοσοκομείου Σερρών. Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο κ. Βεντούρης πραγματοποίησε σειρά επαφών στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Σερρών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως διευθυντές κλινικών, συνδικαλιστικούς φορείς και προέδρους σωματείων των ιατρών με απώτερο σκοπό την εξέταση και επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Νοσοκομείο. 
Ωστόσο, δεν ανακοίνωσε χρονοδιάγραμμα  καταβολής των δεδουλευμένων, εξηγώντας πως είναι ένα ζήτημα το οποίο θα επιλυθεί. Έκανε όμως λόγο για ολιγωρία από πλευράς του νοσοκομείου, ρίχνοντας έμμεσα ευθύνες στην διοίκηση του Νοσοκομείου για το θέμα που δημιουργήθηκε.

Δικαστικά τα δεδουλευμένα; 
Ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ διεμήνυσε, σε όλους τους τόνους, ότι με το θέμα των επιπλέον εφημεριών οι ιατροί θα μπορούν μόνο δικαστικά να λάβουν τα δεδουλευμένα τους, καθώς τα οικονομικά του νοσοκομείου των Σερρών, βάσει της χρηματοδότησης που έχει λάβει, δεν δύνανται να καλύψουν επιπλέον δαπάνες.

Αναλυτικά η   Απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΝΙΝΣ αναφέρει:

Οι γιατροί  του Νοσοκομείου Σερρών είμαστε  απλήρωτοι για εφημερίες από  τον Αύγουστο του 2012. Επίσης, οφείλονται οι υπερβάσεις από τον Ιούνιο του 2012 καθώς και τμήμα των πραγματοποιηθεισών εφημεριών Ιουνίου και Ιουλίου.

Από τις 4/3 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι  γιατροί, ενώ με απόφαση προηγούμενης συνέλευσης αποφασίστηκε επίσχεση εργασίας και των ειδικών γιατρών, απόφαση  που οδήγησε 7 ειδικούς γιατρούς στον εισαγγελέα

Στις 13/3 επισκέφθηκε  το Νοσοκομείο Σερρών ο Διοικητής  της 4ης ΥΠΕ κ. Βεντούρης για να συνεχίσει το όργιο τρομοκρατίας εις βάρος των γιατρών. Απείλησε τους ειδικούς γιατρούς που βρίσκονται σε επίσχεση ότι θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη και τους ειδικευόμενους ότι δε θα προσμετρηθεί ως χρόνος ειδικότητας  ο χρόνος της επίσχεσης και  θα τους κοπούν από το μισθό τα αντίστοιχα ημερομίσθια. Ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγόρησαν  τους γιατρούς ότι φταίμε για τη μη πληρωμή των εφημεριών του 2012, γιατί δεν δεχθήκαμε να υπογράψουμε μειωμένα προγράμματα εφημεριών!!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΤΟΥΣ

Καταγγέλλουμε την πολιτική της  Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, που με εκφραστές τον Διοικητή  του Νοσοκομείου και τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ έχουν οδηγήσει το Νοσοκομείο να λειτουργεί στα όρια ή και πέρα από τα όρια της ασφάλειας. Υπεύθυνοι για την απαξίωση του Νοσοκομείου δεν είναι ούτε η επίσχεση εργασίας, ούτε οι κινητοποιήσεις των γιατρών.  

Υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που με την  πολιτική τους:

  • Έχουν εξαθλιώσει τον εργαζόμενο ιατρό αφήνοντας απλήρωτες εφημερίες από τον Αύγουστο 
  • Έχουν μειώσει το μισθό του ιατρού στα όρια της εξαθλίωσης 
  • Έχουν δημιουργήσει στα νοσοκομεία μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό 
  • Έχουν μετατρέψει τις εφημερίες από ενεργείς σε ετοιμότητας ή μεικτές σε πολλές ειδικότητες για να μειώσουν το κόστος 
  • Έχουν εξουθενώσει τον ειδικευόμενο που του ζητούν να καλύψει όλες τις τρύπες του συστήματος τους 
  • Έχουν μειώσει τον προϋπολογισμό τόσο των εφημερίων, όσο και τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου στο ελάχιστο, δημιουργώντας μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο

Είμαστε εμείς οι γιατροί που εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε με εξοντωτικούς ρυθμούς, καταστρέφοντας την υγεία μας αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Οι συνάδελφοι ειδικευόμενοι αντιμετωπίζουν ακόμη  πιο σκληρή εκμετάλλευση. Είναι υποχρεωμένοι να μπαλώνουν τις τεράστιες ελλείψεις  σε προσωπικό, σε βάρος οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είναι  αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και των ευέλικτων σχέσεων εργασίας, την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

  • Τρίωρες στάσεις εργασίας 9-12 τις ημέρες Τρίτη 19, Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Μαρτίου με συγκέντρωση όλων των γιατρών στη Διοίκηση
  • Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 21 Μαρτίου

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων
  • να μην υποβαθμιστούν άλλο οι υπηρεσίες υγείας στο Ν. Σερρών
  • ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης
  • δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Καμία συγχώνευση ή κατάργηση, κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Αναδημοσίευση: Ανεξάρτητος Σερρών