Κύπρος: «Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά»

33

Σε παλλαϊκό αποκλεισμό του Κοινοβουλίου, την ώρα που θα συνεδριάζει το απόγευμα της Τρίτης (19/3) η Κυπριακή Βουλή για να ψηφίσει το νομοσχέδιο περί “κουρέματος” των καταθέσεων, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup για τη , δήθεν,“στήριξη” της κυπριακής οικονομίας μέσω Μνημονίου, θα προχωρήσουν μαζικά και ενωτικά χιλιάδες πολίτες της Μεγαλονήσου, που ξεκίνησαν να οργανώνονται από το πρωί της Δευτέρας (18/3).

Κινήματα και οργανώσεις της Αριστεράς, με ανακοινώσεις τους καλούν τα κόμματα και τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ζητώντας να σταματήσουν οι εκβιασμοί και η κινδυνολογία περί κατάρρευσης της χώρας και χρεοκοπίας, στην περίπτωση που δεν πει η Κύπρος το “ναι”.
Πολλοί μάλιστα προχωρούν στις ανακοινώσεις τους σε συσχετισμό της σημερινής ψηφοφορίας με το δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν, επικαλούμενοι τις πιέσεις που είχαν ασκηθεί και τότε στην Κύπρο για να συναινέσει, χωρίς αποτέλεσμα.

 

ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

 

Υπό τις φωνές και έντονες διαμαρτυρίες διαδηλωτών εισήλθε στο κτίριο της Βουλής το μεσημέρι της Δευτέρας (18/3) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Ο κύριος Αναστασιάδης δεν προχώρησε σε καμία δήλωση προς τους δημοσιογράφους και μετέβη απευθείας στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

 

Ακολούθως οι Νίκος Αναστασιάδης και Γιαννάκης Ομήρου, μετέβησαν στην αίθουσα της Επιτροπής Οικονομικών, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενημερώνει τους βουλευτές, σε μία προσπάθεια να κάμψει τις εύλογες αντιδράσεις για το επίμαχο νομοσχέδιο που αφορά το “κούρεμα” καταθέσεων.

 

Προηγουμένως, ο Νίκος Αναστασιάδης, δέχθηκε στο γραφείο του στο Προεδρικό τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ Νίκο Κατσουρίδη και τον ΓΓ του κόμματος Άντρο Κυπριανού.

 

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ(18/3) ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ

 

Μαζική διαδήλωση για απαίτηση υπεράσπισης του βιοτικού επιπέδου και των κοινωνικών κατακτήσεων του Κυπριακού λαού πραγματοποίησαν ΠΕΟ (Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία),η Παγκύπρια Οργάνωση Γυναικών (ΠΟΓΟ) και ΕΔΟΝ (Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας) έξω από τη Βουλή, στις τρεις μετά το μεσημέρι.

 «Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν οι οι αγανακτισμένοι διαδηλωτές οι οποίοι ουσιαστικά ζήτησαν εξηγήσεις για την αποδοχή της πρωτοφανούς απόφασης για «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων.

 Τα όσα διαδραματίζονται έξω απο τη Βουλή και ο όγκος της διαδήλωσης είναι πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα και θυμίζει σκηνικά ανάλογα μεγάλων κινητοποιήσεων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Αναδημοσίευση από το iskra.gr

 

Προηγούμενο άρθροΤο καρναβάλι τελείωσε οι καρνάβαλοι έμειναν… καλή σαρακοστή!
Επόμενο άρθροΟ Διοικητής της 4ης ΥΠΕ υπόσχεται και απειλεί, οι γιατροί απαντούν με στάσεις εργασίας