Κινητοποιήσεις ενάντια στο λουκέτο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Πατησίων

24
kin patision 2

kin patision 2Αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συντονισμό με φορείς της περιοχής αποφάσισαν προκειμένου να αποτραπεί το λουκέτο που ετοιμάζεται από την πλευρά της συγκυβέρνησης.

Μετά το κλείσιμο της Καρδιολογικής κλινικής την Παρασκευή σήμερα μπήκε λουκέτο και στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου ύστερα από την αποψίλωση του Νοσοκομείου στις κλινικές αυτές από ειδικευμένους γιατρούς.

Είναι προφανές ότι το ανομολόγητο σχέδιο της κυβέρνησης για να κλείσει το Νοσοκομείο Πατησίων έχει τεθεί σε εφαρμογή. Σχέδιο που με βάση τις τελευταίες εξελίξεις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη διάλυση του Πατησίων και στην μεταφορά του προσωπικού σε άλλα Νοσοκομεία.

Δείτε προηγούμενο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα μας

Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου μετά την σημερινή Γενική Συνέλευση

 

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» που έγινε σήμερα 19/3/13 αποφάσισε τα παρακάτω:

 

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση της κυβέρνησης να κλείσει το Γ.Ν.Α. «Πατησίων», με εκτελεστικά όργανα τον Διοικητή της 1ης Υ.ΠΕ., την Διοικήτρια του Γ.Ν.Ν.Ι. «Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων» και την Αναπλ. Διοικήτρια του Γ.Ν.Α. «Πατησίων».

 

Από την Παρασκευή 15/3/13 επιδεικνύοντας πρωτοφανή ανευθυνότητα και εκμεταλλευόμενοι επίσχεση εργασίας των ιατρών άφησαν το Νοσοκομείο χωρίς Παθολόγους και έκλεισαν το Καρδιολογικό Τμήμα. Σήμερα 19/3/13 σταμάτησε να λειτουργεί και το Παθολογικό Τμήμα αφού διέκοψαν την μετακίνηση από το Γ.Ν. Θηβών του μοναδικού Διευθυντή και επέτρεψαν στην μοναδική Επιμελήτρια του τμήματος  να φύγει με εκπαιδευτική άδεια χωρίς να έχει έρθει αντικαταστάτης τους.

 

Απαιτούμε:

 

  1. Την άμεση και με κατεπείγουσες διαδικασίες στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρούς, ώστε τελικά να λειτουργήσει ξανά το Νοσοκομείο με όλα του τα κρεβάτια και με Γενικές Εφημερίες.
  2. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των ιατρών ώστε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας.
  3. Την αύξηση της χρηματοδότησης του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» με ξεχωριστά κονδύλια.

 

Αποφασίζουμε:

 

  1. Παραστάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Διοικήσεις, 1η Υ.ΠΕ., Υπουργείο Υγείας. Δεν υποχωρούμε αν δεν έρθουν τουλάχιστον άμεσα οι αναγκαίοι ιατροί για να μη κλείσει το Γ.Ν.Α. «Πατησίων».
  2. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 26/3 στις 17:30΄ στο Νοσοκομείο.

 

 

 

ΟΛΟΙ στον αγώνα για να μη γίνει το Γ.Ν.Α. «Πατησίων» το πρώτο Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. που θα βάλει λουκέτο.