Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Τα προβλήματα συνεχίζονται και διευρύνονται

nos ierapetrasΜέρα με τη μέρα αλλάζει η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και αυτές οι αλλαγές έρχονται να επιβεβαιώσουν όσους τα τελευταία χρόνια προμήνυαν την υποβάθμισή του.

Από την αρχή της χρονιάς και μέσα σε δυόμιση μήνες έχουν αναχωρήσει, είτε με απόσπαση, είτε με συνταξιοδότηση, 4 γιατροί του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα γιατροί των βασικότερων κλινικών του ιδρύματος. Αυτό δημιουργεί τα δυσάρεστη εικόνα που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίζουν όσοι γιατροί έχουν απομείνει με τακτικά και έκτακτα περιστατικά, που κυριολεκτικά ασθενείς κρέμονται από την ιατρική παρακολούθηση ακόμα και ενός γιατρού που θα πρέπει το ίδιο λεπτό να τους περιθάλπει όλους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα καρδιολόγου που σε νυκτερινή εφημερία πριν από δύο μέρες, κλήθηκε μέσα σε μισή ώρα να κάνει ιατρική διάγνωση σε τρία έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά με κίνδυνο τη ζωή και των τριών ασθενών!

Σαν να μην έφτανα όλα αυτά, πριν από λίγες μέρες το Δ.Σ. των τεσσάρων Νοσοκομείων του Νομού, αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε την εισήγηση του υποδιοικητή του Νοσοκομείου και του διοικητικού διευθυντή, για την άμεση αναδρομική περικοπή, σε 24 δόσεις, του επιδόματος θέσης ευθύνης σε 4 Προϊσταμένους τμημάτων (γυναικολογικού-καρδιολογικού-χειρουργικού-τεχνικούύ τμήματος) και 2 τομεαρχών (χειρουργικού-παθολογικού τομέα)! Όλα αυτά την ώρα που πολλοί από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εργάζονται εθελοντικά για να καλύψουν περιστατικά που θα κάλυπτε ένα πολύ μεγαλύτερο Νοσοκομείο αφού υπάρχει μεγάλη περιοχή ευθύνης.
Το γεγονός αυτό έχει εξοργίσει τους εργαζόμενους και τους συλλόγους τους , το καταγγέλλουν και μιλούν για διοικητές που υπηρετούν το σύστημα και μόνο και υπογράφουν αποφάσεις για να καταρρακώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

πηγή: Radiolasithi.gr