Ρέθυμνο:Επίσχεση εργασίας των νοσομειακών γιατρών

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την Τρίτη οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου ενώ την Πέμπτη θα ενημερώσουν τους συμπολίτες τους με ενημερωτικό υλικό, ζητώντας να σταθούν στο πλευρό τους.

Οι γιατροί ζητούν την άμεση πληρωμή των τακτικών εφημεριών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και των πρόσθετων εφημεριών από τον Απρίλιο του 2012 και μετά. Επισημαίνουν πως θα καταθέσουν πρόγραμμα εφημερίας για το μήνα Απρίλιο με 7 εφημερίες το ανώτερο, όσες δηλαδή ορίζει ο νόμος και θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης σε χρόνο που θα ορίσει η συνέλευσή τους.

Παράλληλα τα μέλη της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου ασκούν σκληρή κριτική στον διοικητή του νοσοκομείου για τον τρόπο που χειρίζεται ζητήματα τα οποία έχουν άμεση σχέση αλλά και επιπτώσεις στην εικόνα και τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου.

Αναφερόμενοι στις ελλείψεις προσωπικού και την εξοντωτική -όπως τη χαρακτηρίζουν – υπερεργασία των ελάχιστων που έχουν απομείνει, επιμένουν ότι η κατάσταση οδηγεί στην προσωρινή αναστολή της τακτικής λειτουργίας των χειρουργείων. Ο ιατρικός κόσμος του ΕΣΥ στο Ρέθυμνο απαιτεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου «να πάρει άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των εφημερευόντων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα γίνει στόχος βίαιων επιθέσεων».

 Καλούν την κοινωνία, τον Ιατρικό Σύλλογο, τους Συλλόγους των Ασθενών, τα Σωματεία των Συνταξιούχων, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και το σύνολο των Ρεθυμνιωτών, να πάρουν τον αγώνα για την δημόσια υγεία στα χέρια τους και να περιφρουρήσουν τους λειτουργούς του νοσοκομείου.

 
(Πηγή: enet.gr – ΑΜΠΕ)