Αέρας ανατροπής φύσηξε και στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Σημαντικές ανατροπές στο συσχετισμό δύναμης των συνδικαλιστικών δυνάμεων φέρνουν τα αποτελέσματα του εκλογικού συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Η Παράταξη της ΠΑΣΚΕ παρά το γεγονός ότι οι αντιπρόσωποι του συνεδρίου αποτυπώνουν το συσχετισμό προηγούμενων ετών και αρκετοί είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης νόθευσης αποτελεσμάτων υπέστη σημαντική μείωση των δυνάμεων της κατά 6 έδρες.

 

Μεγάλος νικητής η Αυτόνομη Παρέμβαση – αντιμνημονιακή συνεργασία που παρά το γεγονός ότι το συνέδριο διεξήχθη κάτω από αυτούς τους όρους είναι η μοναδική δύναμη που μεγάλη αύξηση των δυνάμεων της, αύξησε κατά 2 έδρες τη δύναμή της στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ και σχεδόν διπλασίασε της εκλογική της επιρροή.

Αισθητή έκανε και την παρουσία της η νέα συνδικαλιστική δύναμη (ΕΜΕΙΣ),που αποσχίστηκε από την ΠΑΣΚΕ και εξέλεξε 3 έδρες στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Η ανάγκη το Συνέδριο αυτό να αποτελέσει ένα βήμα μετάβασης από τον υποταγμένο συνδικαλισμό σε ένα εργατικό κίνημα που με καθαρούς όρους θα εμπνέει και θα καθοδηγεί τους αγώνες της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων έχει ήδη τεθεί επί τάπητος.

Τα αποτελέσματα του Συνεδρίου όπως παρουσιάζονται σε μέσα ενημέρωσης.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δείχνουν σημαντική πτώση της συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΣΚΕ, η οποία από 22 έδρες που κατείχε στην προηγούμενη διοίκηση απέσπασε 16. Ακολουθεί η ΔΑΚΕ που παρέμεινε στα ίδια ποσοστά, εκλέγοντας και πάλι 11 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ. Σημαντικά ενισχύθηκε η Αυτόνομη Παρέμβαση – Αντιμνημονιακή Συνεργασία η οποία αύξησε τις έδρες της από 3 σε 5. Η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) ενισχύθηκε κατά μία έδρα, αποσπώντας 10 έδρες. Η Παράταξη (ΕΜΕΙΣ)  που αποσχίστηκε από την ΠΑΣΚΕ κατέλαβε 3 έδρες.