Σαρωτική νίκη της Αυτόνομης Παρέμβασης στο Νοσοκομείο Δράμας

Σαρωτική νίκη πέτυχε το ψηφοδέλτιο της Αυτόνομης Παρέμβασης στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβούλιου στο Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας.

Συγκεκριμένα στις εκλογές που έγιναν την Παρασκευή 29 Μαρτίου το Ψηφοδέλτιο της Αυτόνομης Παρέμβασης πήρε 163 ψήφους και εξέλεξε τα οκτώ (8) από τα εννέα (9) μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο και ποσοστό 85%.

Την μία έδρα που απέμεινε την κατέλαβε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ παίρνοντας 29 Ψήφους. Βρέθηκαν επίσης 9 λευκά ψηφοδέλτια.

Στις εκλογές του Σωματείου συμμετείχαν 202 εργαζόμενοι ενώ το 2011 είχαν πάρει μέρος 201.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι παρά το γεγονός ότι η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια και από το νοσοκομείο έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδοτήσεις περίπου 85 εργαζόμενοι η συμμετοχή στις εκλογές υπήρξε ιδιαίτερα μαζική.

Η υπερψήφιση της Αυτόνομης Παρέμβασης με αυτό το πρωτόγνωρο ποσοστό είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που έδειξαν οι εργαζόμενοι σε μια κρίσιμη περίοδο στην παράταξη που είχε την πλειοψηφία και ουσιαστικά την ευθύνη για τη λειτουργία του σωματείου από το 2011 (είχε 5 στις 9 του ΔΣ του Συλλόγου) .

Είναι σίγουρο ότι οι συνάδελφοί μας στο Νοσοκομείο της Δράμας θα συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγεία και των εργασιακών δικαιωμάτων τω εργαζομένων στο νοσοκομεία.

Από εμάς μια ευχή. Καλούς Αγώνες