Πρωτοβουλία Εργ. Ερυθρού: Πρότασή αγώνα για τη Γενική Συνέλευση

39

Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι ήδη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ. Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες. Διαρκώς έχουμε αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις , ενώ προσλήψεις δεν γίνονται. Στις κλινικές και  στα ιατρεία , η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού – ασθενών είναι σε τριτοκοσμικά επίπεδα. Παρομοίως απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν και όσον αφορά τα εργαστήρια και άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Επίσης δραματική είναι η κατάσταση σχετικά με την προμήθεια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού του νοσοκομείου.

Το ηθικό του προσωπικού που στηρίζει με αυτοθυσία την δωρεάν δημόσια περίθαλψη έχει κλονιστεί σοβαρά με τους μισθούς πείνας και τις απλήρωτες εφημερίες  και  υπερωρίες.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων πληρώνει αδρά «ελεγκτές» ιδιώτες με προφανή στόχο την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων ώστε από τη μια, πειθήνια να υλοποιούν τους στόχους του νοσοκομείου – επιχείρησης κι απ’ την άλλη, να παρέχουν στις Διοικήσεις την «τεκμηρίωση» για τις επερχόμενες απολύσεις υγειονομικών.
Κάθε φορά που θα περιμένουμε την επόμενη δόση στήριξης των τραπεζιτών και αύξησης του δημόσιου χρέους, θα απολύουν κι άλλους υπαλλήλους, θα κλείνουν κι άλλες υπηρεσίες, θα μειώνουν κι άλλο τους μισθούς, θα αυξάνουν τα τιμολόγια, θα φορολογούν περισσότερο τους φτωχούς και θα ξεπουλάνε κι άλλα κομμάτια της δημόσιας περιουσίας…

Αν η πλειοψηφία  της Ομοσπονδίας και του Σωματείου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)  θέλει να αντιπαλέψει, όπως λέει, τις μνημονιακές πολιτικές, θα πρέπει να πολεμήσει την κυβέρνηση και τα κόμματα που τις υλοποιούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από τα οποία όμως δεν έχουν ξεκόψει.

Οι όποιες κινητοποιήσεις είναι, ως συνήθως, αποσπασματικές, ασυντόνιστες και αδιέξοδες. Δεν μπορούν γιατί δεν θέλουν. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας, γιατί η συμμετοχή όλων μας σε αυτές θα τις κάνει ζωντανές αντιδράσεις και όχι τυπικά «μνημόσυνα», θα βγάλει πολλούς συναδέλφους από την απελπισία της αποδοχής της μιζέριας και θα αναγκάσει τις «απρόθυμες ηγεσίες» σε συνολικότερες κινητοποιήσεις, 

Να αποφασίσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας με καθημερινές συγκεντρώσεις και παραστάσεις στην διοίκηση του νοσοκομείου και την ΥΠΕ. Στις 17 Απρίλη όλοι μαζικά στην συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας.

Κοινός αγώνας γιατρών, νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Είναι επιτακτική ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΑ ένα δυναμικό ΜΕΤΩΠΟ για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ  και ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του νοσοκομείου μας. Στο ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ πρέπει να συμμετέχουν τόσο οι υγειονομικοί λειτουργοί , όσο και οι πολίτες που ενδιαφέρονται για το νοσοκομείο.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ-ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Προηγούμενο άρθροΚινδυνεύει η μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΥγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους των Νοσοκομείων – Οργάνωση της εργασίας