«Ημέρες της Πομπηίας» στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει πλέον το Νοσοκομείο Πρέβεζας αφού πέρα από τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και τα προβλήματα σε υποδομές τις τελευταίες μέρες ξέμεινε και από ιατρικό προσωπικό σε βασικές ειδικότητες.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Στρατής Βουλέλης σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα Πέμπτη το Νοσοκομείο εφημερεύει χωρίς αναισθησιολόγο, με προφανείς τους κινδύνους για τους ασθενείς, αφού ο μοναδικός γιατρός της ειδικότητας δεν μπορεί να καλύψει όλες τις μέρες του μήνα σε εφημερία.

Ταυτόχρονα στο Νοσοκομείο δεν εφημερεύει ούτε παιδίατρος ενώ δύο ειδικευόμενοι της καρδιολογικής κλινικής αναγκάστηκαν ουσιαστικά σε παραίτηση αφού τους ζητήθηκε να εφημερεύουν στο παθολογικό για να καλύψουν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό που έχει η παθολογική κλινική. Έτσι προβλήματα φάινεται ότι θα αντιμετωπίσει εκτός από την παθολογική και η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου.

Ημέρες της Πομπηίας ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου, φανερά εκνευρισμένος, για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Όπως μας τόνισε το Σωματείο Εργαζομένων σκοπεύει άμεσα να αντιδράσει άμεσα για να σταματήσει η κατρακύλα ενώ όπως μας ανέφερε στις 17 Απρίλη το Συλλαλητήριο που διοργανώνει το Σωματείο με τους φορείς της πόλης για τη σωτηρία του Νοσοκομείου προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα μαζικό.

Θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις που θα υπάρχουν τις επόμενες μέρες.