Σωματείο Ευαγγελισμού: Συγκέντρωση στο κόμβο Χίλτον στις 9 Απρίλη

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας και σε υλοποίηση αποφάσεων προηγούμενων ΓΣ αλλά και των μορφών κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει η ΠΟΕΔΗΝ, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κοινού με άλλα σωματεία υγειονομικών αλλά και άλλων κλάδων, συνταξιούχων, συλλόγους ασθενών, γυναικών και φοιτητών για την ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ 9πμ και διανομή ενημερωτικού υλικού στον κόμβο του Χίλτον, σηματοδοτώντας το γεγονός ότι τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών είναι δεμένα με αυτά του υπόλοιπου λαού.

 

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση με τις άγριες περικοπές στη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, υποταγμένη στις μνημονιακές επιταγές, μειώνει τα νοσηλευτικά κρεβάτια, αυξάνει τα ράντζα και την αναμονή, μειώνει το προσωπικό ενώ αυξάνεται ο όγκος δουλειάς και η εντατικοποίηση, οδηγεί σε ελλείψεις ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, υγειονομικού υλικού και φαρμάκων. Επιβάλλει νέα χαράτσια για εξετάσεις, εισιτήρια  και πληρωμές για φάρμακα.

Προχωράει ολοταχώς το κλείσιμο και η συγχώνευση τμημάτων και νοσοκομείων, καταργούνται νοσοκομειακά κρεβάτια, αλλά και οργανικές θέσεις προσωπικού ετοιμάζονται οι απολύσεις των υγειονομικών.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Αλύπητα θυσιάζονται τόσο το δικαίωμα όλου του λαού για ελεύθερη πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες υγείας, όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων – υγειονομικών προκειμένου να …φουσκώσουν κι άλλο οι τσέπες των μεγαλο-κλινικαρχών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.  

Σήμερα, η εξέλιξη της επιστήμης και η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας δίνουν τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες στην Υγεία. Αρκεί οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στην τεράστια δύναμη του συλλογικού αγώνα για να υπάρξει ένας δρόμος ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Συντονίζουμε τη δράση μας και με τους συλλογικούς  φορείς της συνοικίας, τους άνεργους, τους συνταξιούχους το γυναικείο κίνημα, τους φοιτητές.

Σας καλούμε να αναπτύξουμε κοινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και δράσης για να πάψει η υγεία να αποτελεί χρυσοπληρωμένο εμπόρευμα – πηγή κέρδους για ιδιωτικές και «δημόσιες» υπηρεσίες υγείας. Να διαδηλώσουμε από κοινού με τους ασθενείς μας για αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Να διατρανώσουμε ότι   δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το ρόλο του «εισπράκτορα» στο νοσοκομείο – επιχείρηση, ούτε το ρόλο του εμπόρου για το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της Υγείας, όπως επιτάσσουν ΕΕ – ΔΝΤ – Κυβέρνηση.

ΟΛΟΙ την Τρίτη 9 Απρίλη 2013, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 9πμ στα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού και στον αποκλεισμό του κόμβου του Χίλτον

ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !

Για το Δ.Σ. του ΣΕΝΕ

          Ο Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας   

           Η. Σιώρας                                                           Β. Πασχάλη